Poziv za stipendiranje…

POZIV ZA STIPENDIRANJE MLADIH KNJIŽEVNIH
KRITIČARA/KI, KOLUMNISTA/ICA, NOVINARA/KI I STUDENATA/ICA

Povodom Trećeg internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji će se održati od 4. do 7. srpnja 2018. godine, izdavačka kuća Buybook dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu pod nazivom
Kako čitati romanopisca?, koja će trajati od 30.do 7. srpnja 2018. godine.

Prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 28. maja 2018. godine. Prijava za dodjelu stipendija treba sadržavati ispunjen prijavni obrazac, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.
Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama. Na poziv se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina koji aktivno govore engleski jezik.

Zadaci za kandidate koji prođu selekciju bit će podijeljeni u tri segmenta:
Prva faza je pisanje teksta u formi novinska književna kritika koji se treba dostaviti do 22. lipnja, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.
Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web-stranicama Buybooka i Bookstana.
Treća faza je pohađanje predavanja i radionica s uglednim predavačima u vrijeme trajanja programa.

Voditelj ovogodišnje radionice je Kruno Lokotar, istaknuti urednik i referentna ličnost u današnjem izdavaštvu. Zaslužan je za afirmaciju brojnih autora/ica koji/e danas čine centralni dio regionalne književne
scene, te je pokretač brojnih književnih festivala i književnih nagrada.
Pored Krune Lokotara, sudionici/e će imati priliku slušati još osam predavača.

MEĐUNARODNI FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI SARAJEVO
RADIĆEVA 4, 71000 SARAJEVO | WWW.BOOKSTAN.BA | INFO@BOOKSTAN.BA
TRN: 1610000158820051 ID: 4202210540004

Stipendija pokriva troškove radionice i hranu, te smještaj u hostelu i troškove autobusne karte za učesnike koji dolaze izvan Sarajeva.

Stručni žiri odabrat će dvadeset polaznika/ica programa kojima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade.

Svi odabrani sudionici/e obavezni su da prisustvuju cijelom programu radionice i festivala u trajanju od 30. do 7. srpnja 2018. godine.

Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Zvanične potvrde učešća poslat ćemo odabranim kandidatima najkasnije do 08. lipnja 2018. godine, uz detaljniji program rada i potrebne logističke informacije.

Sretno svima!

PRIJAVNI OBRAZAC

1. Ime i prezime

2. Datum i mjesto rođenja

3. Adresa stanovanja

4. Poštanski broj

5. Grad

6. Država

7. E-mail adresa

8. Kontakt telefon

9. Obrazovna institucija kandidata

10. Mjesto i datum

11. Da li vam je tokom festivala potreban smještaj koji organizira Bookstan?

12. Potpis (digitalni potpis ne prihvaćamo)

Svojim potpisom kandidat potvrđuje prijavu na programe radionice Internacionalnog festivala književnosti Bookstan i prihvata uslove sudjelovanja navedenih u dokumentu ispod prijavnog obrasca.

Za sva pojašnjenja ili dodatne informacije molimo da pošaljete e-mail na radionica@buybook.ba

Posljednji rok za slanje prijave je 28.svibanj.

PRAVILNIK SUDJELOVANJA 

1. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

2. Pravila prijave su navedena u pozivnom pismu za dodjelu stipendije.

3. Odabrani sudionici/e su obavezni da prisustvuju cijelom programu radionice i festivala u trajanju od 30. do 7. srpnja 2018. godine. U slučaju izostanaka stručni žiri neće dodijeliti priznanja o sudjelovanju na edukativno-kritičkoj radionici.

4. Sudjelovanjem u radionici, svaki sudionik/ca ustupaju organizatorima prava na objavljivanje njihovih radova na internet stranicama i u medijima.

5. Sudionik/ca može u svakom trenutku odustati od radionice uz odjavu kod organizatora čime gubi pravo na buduću prijavu na radionice koje organizira Internacionalni festival književnosti Bookstan.

6. Prethodni sudionici/e radionice na Bookstanu imaju pravo prijave i mogućnost sudjelovanja.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*