medjimurjepress@gmail.com

Predstava Selfie

Predstava SELFIE uvodi nas u život srednjoškolaca od autora srednjoškolaca

Značenje izraza „selfie“ u hrvatskom prijevodu je samoslik, sebeslik ili autoportret, no Selfie je i autorski kazališni projekt Branka Žaka Valente i članova dramske skupine Max teatra u formi glumačke improvizacije s elementima satire, crnohumorne komedije, urbanog plesa i fizičkog “In to your face” teatra koji će se ovog tjedna moći pogledati na pozornici zgrade Scheier.

U petak, 28. veljače 2020. u 18:00 sati dođite u zgradu Scheier u Čakovcu gdje će svi zainteresirani, a ponajprije mladi imati priliku uroniti u svijet mladih prepričan u koautorstvu upravo od njih samih, srednjoškolaca, kroz kazališni projekt Selfie. Ulaz na predstavu je besplatan.

Selfie istražuje kako se mlada osoba nosi s identitetskim pitanjima te kako funkcionira život srednjoškolaca u našim školama, ali i u sredini i u porodici u kojima odrastaju i žive. U ovoj predstavi glumci-srednjoškolci, kao mladi koautori predstave, progovaraju o aktualnim društvenim temama kao što su politika, izbjeglice, odnosi u obitelji, mladenačka trudnoća, feminizam, pobačaj, ljudska prava.

Mentor i koautor predstave Branko Žak Valenta je višestruko nagrađivani plesač, performer, koreograf, redatelj i kazališni pedagog. Koreografirao i režirao predstave u brojnim kazalištima u Hrvatskoj i Sloveniji: HNK Rijeka, Gavella Zagreb, Kazalište Marina Držića Dubrovnik, HNK Zagreb, GKL Rijeka, HKK Zadar, Studio INTAKT Ljubljana, Plesni teatar Ljubljana, Prostor + Rijeka i drugdje. Kao pedagog podučavao na Umjetničkoj gimnaziji u Ljubljani, AGFRT-u u Ljubljani, Spiralle Modern dance programu u Beču, School of physical theatre u Londonu, Prostoru + u Rijeci, MAPA-i u Berlinu, SKUC-u Zagreb, Osijeku za glumu i lutkarstvo umjetničke Akademije u Osijeku, Zagrebačkom plesnom centru, Plesnom centru TALA Zagreb, Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar i drugdje.

Kreatori i izvođači – grupa stariji srednjoškolci: Dora Kolarec, Jelana Glasovac, Lea Horvatić, Mia Rogić, Nikolina Laljak, Nina Hlad, Sara Saić , Tea Kostelac, Domagoj Kokot, Fran Buzanić, Franko Hegeduš, Karlo Sviben, Tibor Kruljac, Tin Vurušić i Rafael Anočić

VALENTINA NEDELJKO

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*