Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Predstavljana knjiga Zaštita na radu!

Predstavljanje knjige ZAŠTITA NA RADU – Poluga održivoga rasta i razvoja gospodarskih sustava autora Stjepana Novaka u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Čakovec održano je u utorak, 17. svibnja 2022. godine u prostorijama Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu. U ime domaćina Knjižnice  Nikola Zrinski Čakovec, goste je pozdravila Sandra Mikac – Ciglar.

Knjigu su predstavili mr. sc. Stjepan Novak, autor, red. prof. dr. sc. Ratko Zelenika, professor emeritus, red. prof. dr. sc. Marinko Učur, ekspert radnog prava i prava zaštite na radu, te Mario Zamuda, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec.

„Dani istraživanja i proučavanja literarne građe – pisanje prve, druge, treće, četvrte i pete verzije rukopisa ove knjige – trajali su više od 30 sati dnevno. A prije pisanja knjige Stjepan je morao studiozno proučiti dvadesetak knjiga i usvojiti najvažnija pravila, metode, modele o suvremenoj metodologiji i tehnologiji izrade znanstvenih i znanstvenostručnih djela. Moj student, kolega i prijatelj Stjepan Novak morao je dobro naučiti više od pedeset znanstvenih međusobno povezanih i metoda, više od dvadeset znanstvenih kvantitativnih metoda te najvažnije tajne implicitnih, eksplicitnih, interdisciplinarnih, multidisciplinarnih, pluridisciplinarnih i transdisciplinarnih aplikativnih i eksperimentalnih istraživanja. Stjepane bravo! Izdržao si više nego što je normalno, preskočio si letvicu na dva metra visine, unatoč svojim obvezama i godinama. I zato Ti, Stjepane, od srca čestitam. Ostvario si još jedan svoj san“, poručio je red. prof. dr. sc. Ratko Zelenika koji je bio i jedan od recenzenata knjige.

Red. prof. dr. sc. Marinko Učur, ugledni stručnjak za područje radnog prava i prava zaštite na radu koji je objavio više od stotinu radova, stručnih i znanstvenih članaka, te nekoliko knjiga, pohvalio je sadržaj knjige te metodologiju pisanja. Poseban naglasak je stavio na uključivanje mnogih praktičnih primjera koji čine ovu knjigu jedinstvenom u odnosu na publikacije slične tematike. Čestitao je autoru na izdavanju knjige te izrazio nadu da autor nastavi s pisanjem i objavljivanjem novih naslova.

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec izrazio je zadovoljstvo što je Učilište bilo nakladnik ove vrijedne knjige čiju je kvalitetu prepoznala struka i znanosti. Izjavio je da je u autoru knjige, mr. sc. Stjepanu Novaku, Pučko otvoreno učilište Čakovec uvijek imalo vrijednog i marljivog suradnika te da se nada uspješnom nastavku suradnje i u budućnosti.

Mario Zamuda

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja