medjimurjepress@gmail.com

Predstavljanje Zlatne povelje Ogranku Matice hrvatske Čakovec

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, a  povodom dodjele Zlatne povelje Matice hrvatske Ogranku Matice hrvatske u Čakovcu za knjigu Josipa Črepa „Međimurci u svjetskim ratovima“, još jednom je dokazan neumoran i učinkovit rad članova Ogranka jedne od najagilnijih Matica u Hrvatskoj.

Na konferenciji su sudjelovati župan Matija Posavec, zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec te članovi Predsjedništva Ogranka uz predsjednika Ivana Pranjića,Tomu Blažeku i Danijela Ciglarića.

Za Čakovečki Ogranka to je već treća Zlatna povelja, ovog puta za povijesnu knjigu Josipa Črepa koji nažalost nije dočekao njeno izdanje.

Kako ne naglasila Sandra Herman zamjenica župana, gospodin Črep prvo se njoj obratio i zamolio za pomoć izdavanja uz predodžbu tisuće stranica ispisanih na pisaćem stroju. Angažmanom Matice hrvatske u Čakovcu i financijsku pomoć Međimurske županije, knjiga od 1276 stranica i mništvom ilustracija tako je ugledala svjetlo dana. Sasvim sigurno svoje mjesto naći će i u svim školskim knjižnicama prenoseći povijest i tradiciju Međimurja na mlađe generacije.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*