Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Predstavljena zbirka izabranih pjesama Zvonka Kovača – “Jučer je bilo sutra”

Jučer je u zgradi Scheier predstavljena zbirka izabranih pjesama dugogodišnjeg redovitog profesora južnoslavenskih književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Zvonka Kovača

Zbirka izabranih pjesama nosi naslov “Jučer je bilo sutra”, što pogađa odnos između poezije s jedne strane i stručnoga bavljenja književnošću s druge. Širi izbor odabranih pjesama Zvonka Kovača knjige “Jučer je bilo sutra” podijeljena je u nekoliko cjelina kronološki poredanih prema vremenu nastanka. Prvo poglavlje obuhvaća pjesme iz ranih pjesničkih zbirki podijeljenih u cjeline, zatim slijedi cjelina iz istoimene zbirke “Slutim sretnu ruku” s dva ciklusa, nakon čega su pjesme iz zbirke “Goetingenske elegije” s poglavljima. Potom su pjesme iz zbirke pjesama “Zvon u kiši”, podijeljene u dva dijela, te nedavno objavljene pjesme u završnom ciklusu knjige pod naslovom Pjesme staroga sata. Napominjemo kako se u ovoj knjizi po prvi puta objavljuje drugo izdanje nagrađene i tiskane te nakon toga zabranjene autorove prve zbirke Courbette s manjim nadopunama iz toga doba. U ovu zbirku izabranih pjesama utkan je izuzetno bogat pjesnički duh koji kontinuirano traje od autorovih studentskih dana pa sve do danas. U ime Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, koja je i nakladnik zbirke , nazočnima se obratio predsjednik Zoran Turk.

Sunakladnik je zbirke Grad Čakovec. Knjigu su predstavili recenzent Ivan Majić, profesor Ivan Pranjić te autor Zvonko Kovač. Promocijsku večer upotpunio je glazbenik Marko Žerjav vrsnim izvedbama na gitari.

Knjiga Zvonka Kovača – “Jučer je bilo sutra” može se nabaviti u prostorijama Ogranka MH u Čakovcu (Park Rudolfa Kropeka 2).

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja