Priču pospremi u svoje srce!

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovc danas je bila mjesto gdje su podijeljene nagrade učenicima  koji  su sudjelovali u Projektu Baština, a u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji je upravo završio.

Tema Baština bila je zamišljena kroz različite tipove stvaralaštva – literalni radovi, likovni izričaj te Bla-bla projekt. Najuspješniji kreatori nagrađeni su knjigom i poklon bonom za besplatno učlanjenje u knjižnicu za sljedeću godinu.

Šetnja baštinom Međimurja je neprocjenjivo bogatstvo, rekla je voditeljica Blaženka Bašek koje treba nositi u srcu i dijeliti na sve generacije. Danas su to roditelji, a sutra ste vi ti koji će to prenijeti svojoj djeci i tako zauvijek svuda gdje smo mi je i naša baština.

Program dodijele nagrada uz lagane zvuke klavijature obogatila je i Dora Gašparić u nekoliko intermeca u kojima su učenici i njihovi mentori uživali.

Izložba likovnih radova u foajeu Dječjeg odjela knjižnice bojom i motivom odgovorila je na ljepotu poznavanja baštine, a literarni radovi koji su pročitani pokazuje da mlade generacije itekako znaju što je i koja priča pospremljena u naša srca.

(Tatjana Dobošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*