medjimurjepress@gmail.com

Projekt Living Castles

Muzej Međimurja Čakovec kao partner sudjeluje u nekoliko projekata, među kojima je i Living Castles – Mreža “živih” dvoraca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa.

žProjekt se provodi u sklopu OP INTERREG V-A SLO-HR. Jedna od predviđenih aktivnosti MMČ-a je i uređenje prostorija na  drugom katu jugoistočnog krila palače, gdje su građevinski i obrtnički radovi u sklopu projekta nedavno privedeni kraju. U prostorije su tako postavljene nove električne i termo instalacije, odrađeni su soboslikarski radovi i postavljen je novi parket.

Ono što slijedi je postavljanje tematske izložbe „Čakovečki Stari grad i Zrinski“, koja će, kao što i naslov sugerira prikazati život najutjecajnije hrvatske plemićke obitelji u prostorima čakovečkog Starog grada. Posebnost tematske izložbe leži u tome što će obraditi i svakodnevni život članova obitelji, temu koja je kod Zrinskih i Međimurja često ostala u sjeni  velikih političkih i vojnih događaja. Posjetitelji će tako saznati kako su Zrinski provodili svoje slobodno vrijeme, kojim su se sve aktivnostima bavili, kako su se hranili, uz koje vino su se opuštali, na koje su sve načine manifestirali svoj društveni status i mnoge druge detalje kojima do sada nije posvećivana pažnja. Kako bi doživljaj bio potpuniji, predviđena su i suvremena tehnološka pomagala, poput HoloLens naočala i tableta.

(M.M.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*