medjimurjepress@gmail.com

Proljetno čišćenje Kraljevog vrta rukama čakovečkih muzealaca

Kako nam se bliži Kraljev rođendan kojeg će obilježiti 24. travnja cjelodnevnim događanjima i Danom otvorenih vrata, tako su i naši muzealci zasukali rukave i prionuli godišnjem proljetnom uređenju Kraljevog vrta.

Vrt, točnije dvorište, nalazi se u sklopu Memorijalne zbirke slikara Ladislava Kralja Međimurca u ulici Ruđera Boškovića 7 u Čakovcu, i jedno je od zadnjih urbanih gradskih vrtnih utočišta koje iza gradske fasade skriva zelenilo, cvjetnjak i mali voćnjak. Dvorište se uređuje i dopunjava sadnicama prema projektu prof. Biserke Vojnović, dipl. ing. agr. u skladu s prvotnim izgledom iz razdoblja Kraljevog života, dok se o voćkama brine stručna ruka gospođe Bernarde Orehovec.

Radovima su prisustvovali i učenici 2. razreda pomoćnih cvjećara Gospodarske škole Čakovec. Istovremeno su obavljani radovi na sanaciji površine zida ulaznog haustora i podnih drvenih dasaka. Radove je uz pomoć našeg domara Siniše obavljao Željko Petković iz Preloga, koji je nedavno očistio i obnovio ulazna vrata Kraljeve kuće.

(m.h.s.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*