Promocija dokumentarnog filma o Međimurskoj popevki

MEĐIMURSKA POPEVKA

Muzej Međimurja Čakovec Vas poziva na premijeru filma „Međimurska popevka“ koja će se održati u srijedu19. prosinca 2018. godine s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Film „Međimurska popevka“ nastao je u sklopu projekta Muzeja Međimurja Čakovec „Dokumentiranje nematerijalne baštine“. Cilj projekta je u filmskom mediju zabilježiti trenutno stanje nematerijalne baštine na području Međimurja. Od samog početka projekt financijski prati Ministarstvo kulture Republike Hrvatske preko programa financiranja zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara. Međimurska popevka zaštićeno je nematerijalno dobro Republike Hrvatske te je uvrštena 28.11.2018. i na Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječenstva koju vodi UNESCO.

Svečanom premijerom filma željeli bismo proslaviti veliko priznanje ovom najživljem i najraširenijem nematerijalnom kulturnom dobru u Međimurju s mnogobrojnim nositeljima vještina na terenu. Želja nam je da u ovom događaju sudjeluju svi koji to žele, svi oni koji popevku žive i nose u sebi svakodnevno.

Film je nastao u produkciji Muzeja Međimurja Čakovec i produkcijske kuće Strix iz Čakovca.

Projekcija je besplatna.

(Muzej Međimurja)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*