Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Promocija knjige Zlatka Maleka “Životopisni procesi” u Goričanu

U subotu, 20. ožujka 2021. u Multimedijalnoj dvorani općine Goričan održano je predstavljanje knjige Zlatka Maleka „Životopisni procesi“, knjiga u kojoj autor dijeli iskustva odrastanja i školovanja u Međimurju, nastavak obrazovanja, uspješne poslovne karijere i obiteljskog života u Zagrebu te opisuje provođenje ljetnog razdoblja godine na otoku Pagu. Osim opisa događanja, uspjeha i teškoća iz autorovog života, čitatelju se nude i savjeti za ostvarenje kvalitetnih obiteljskih i poslovnih odnosa u vlastitim životima.

Osim autora, koji je pročitao neke dijelove svoje knjige, tu su bili i vrsni čitači knjige Ružica i Ivan Horvat, načelnik Mario Moharić, zamjenica načelnika Ines Bašnec, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić, ravnateljica doma za starije osobe sveta Ana Zagreb Karolina Martinuš, župnik Josip Drvoderić, te ostali gosti.

Zlatko Malek zahvalio se domaćinu, načelniku Mariu Mohariću, koji se obratio gostima. Načelnik se zahvalio autoru na dolasku te čestitao na zanimljivoj i vrlo poučnoj knjizi, koja je velika ostavština, kako nama, tako i našim budućim naraštajima. Župnik Josip Drvoderić pročitao je pjesmu iz svoje zbirke “Međimurske minijature” te na taj način upotpunio cijeli program. Gostima se obratila i ravnateljica doma za starije osobe sveta Ana iz Zagreba Karolina Martinuš, rekavši kako je vrlo ponosna na Zlatka Maleka, koji je ujedno i korisnik istog doma za starije u Zagrebu. Zahvalila se na pozivu te je navela da joj je bila izuzetna čast doći u ovaj kraj, u Međimurje, u Goričan koji su razgledali i koji je iznenađujuće lijepo uređen i čist.

Petra Markač

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja