Promovirana knjiga Ivice Procaja

NOVA KNJIGA IVICE PROCAJA “SMIJEH I SUZE NA NIŠANU” DODANA VRIJEDNOST SJEĆANJA NA DOMOVINSKI RAT

Ogranak Matice hrvatske Čakovec večeras je promovirao ratni roman Ivice Procaja “Smijeh i suze na nišanu”. O knjizi u izdanju tiskare Letis d.o.o. govorio je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Stjepan Horvat i sam autor knjige.

Uoči predstavljanje knjige prof. Ivan Pranjić naglasio je kako je istu lektorirao, dok je njezin nakladnik Letis d.o.o. Posebno je istaknuo kako je Procaj čovjek koji nas je zadužio kroz Domovinski rat i našu slobodu, isto u kao i njegova obitelj (osobito pokojni brat Vjekoslav). Svi imamo moralnu obavezu da predstavimo rad tih ljudi. Knjiga je pisana na dokumentarni način kao ratni dnevnik kroz realističke i sociološke elemente.

“Svoju prvu knjigu poezije objavio sam 1985, drugu također u poeziji 2002, dok je ova treća knjiga pisana u prozi kao ratni roman. Na knjigu me ponukala situacija u kojoj u zaborav odlazi Domovinski rat. Naslov knjige nastao je u sjećanju na kiše metaka koje su bili sastavnica mog braniteljskog staža i koje su same po sebi crnilo. Smijeh u naslovu knjige, dodatak je nekim događanjima kada je taj, tada rijetki čin, stvarao određeno zadovoljstvo i podizao moral mojih suboraca. Iznio sam istinu i to je najveća vrijednost moje knjige kao i sve one koji su branili našu državu” – istaknuo je Ivica Procaj. 

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*