medjimurjepress@gmail.com

Prvaci Alohe kod gradonačelnika

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je u vijećnici Grada Preloga polaznike Alohe, koja se provodi u Jezično edukativnom centru Didasko d.o.o. Aloha mentalna aritmetika ili teretana za dječji mozak, gimnastika za dječji um uz pomoć abakusa, ruku i mentalnog računanja, razvija pažnju i koncentraciju, kreativno i logičko razmišljanje te se time povećava kapacitet memorije, sposobnost bržeg procesuiranja većeg broja informacija, pridonosi se povećanju razine postignuća učenika u nastavnom procesu.

Aloha se provodi u 40 država svijeta u preko 4000 centara sa oko 5 milijuna polaznika u dobi od 4 do 13 godina (13 godina je ulazna dob). U Hrvatsku je Alohu uvela dr.sc. Branka Novosel prof. i trenutno postoji oko 35 centara u Hrvatskoj.

Prelog je na 4. nacionalnom natjecanju treći puta za redom osvojio prvo mjesto i naziv Top Centar jer je najviše naših polaznika osvojilo prva tri mjesta. Iz Preloga stiže 6 državnih prvaka u različitim kategorijama: Gabrijel Madić, Nina Maltar, Karla Keckes, Tiana Baksa, Matej Patafta i Andro Sokač. Ostali nagrađeni su Matija Balaban, Hana Orehovec, Ina Marija Anđel, Fran Matošić, Patricija Percl, Lana Režek i Ivan Buljan.

Prvi puta iz Preloga stižu i polaznici koji su prošli i završili svih 8 modula (Magdalena Grabant, Kiara Čerjavić, Ivan Buljan i Andro Sokač).

Gradonačelnik Kolarek uputio je svima čestitke na ostvarenim uspjesima te male prvake Alohe nagradio malim, prigodnim poklonima. Inače, prezentacija  Aloha programa za nove polaznike i roditelje održat će se idućeg petka 27.9. u 18,30 sati u Didasku Prelog te se pozivaju svi zainteresirani neka se prijave i dođu zajedno s djecom te nakon toga odluče o upisu.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*