Puhački orkestar održao koncert na blagdan Tri kralja u Prelogu

Tradicionalni koncert uz blagdan Sveta tri kralja održali su u subotu, u Domu kulture Grada Preloga, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga. Puhački orkestri zasigurno su najbrojniji i najpopularniji u svijetu. Sjajem i zvukom svojih instrumenata uveličavaju brojne svečanosti, svojim odorama simboliziraju povijest i boje svoga grada, skladan korak članova puhačkih orkestara daje puls glazbi koja je uvijek i za sva vremena najjači izvor snage, ljepote i optimizma života.

Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a svojim nastupima prate brojna događanja na području Preloga. Puhački orkestar Grada Preloga osnovan je 21. studenog 2013. godine, a to doba okupio je uglavnom mlade glazbenike, tada učenike osnovne škole. Ovo još uvijek mlado glazbeno društvo, nastavlja dugu tradiciju priločkih limenih glazbi. Prva je tako limena glazba u Prelogu, u sklopu tadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovana 1905. godine. Voditelj orkestra je profesor Igor Hrustek, a 2017. godine bili su uspješni domaćini Županijske smotre puhačkih orkestara Međimurske županije. Probe orkestra održavaju se utorkom i subotom u prostorima Udruge u Glavnoj ulici 5 gdje se mogu javiti novi članovi. Od osnivanja orkestar je održao 74 nastupa, a u prošloj godini 17 nastupa. U svibnju će orkestar slaviti  5. rođendan za koji pripremamo rođendanski koncert.

U programu koncerta, kao gosti su nasupili članovi Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica, a u ispunjenoj dvorani Doma kulture u koncertu je uživao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Svim je posjetiteljima zahvalila te zaželjela sve najljepše u 2018. godini, predsjednica Puhačkog orkestra Vesna Mikec. Koncertom Puhačkog orkestra Grada Preloga završena su i sva događanja vezana uz ovogodišnji program Advent u Prelogu.

(j.g.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*