Simulator vožnje u Gospodarskoj školi Čakovec

SAMO U MEĐIMURJU

Međimurski sustav obrazovanja, prilagođavanje sustava učenicima, neprestano ulaganje u infrastrukturu i izdvajanja iz Proračuna Međimurske županije kako bi isti za učenike i njihove roditelje bio što jeftiniji, već su odavno prepoznati, a takav odnos daje rezultate.

Tako je Gospodarska škola danas javnosti odlučila pokazati sve projekte koje su ove godine kandidirali i za koje su dobili odobrenja na nacionalnoj i europskoj razini. Konkretno, naglasak su stavili na najveći i najvažniji projekt vrijedan 235 tisuća eura, ERASMUS plus, projekt pod nazivom „Gibajmo 2“, koji uključuje mobilnost 97 učenika i 9 profesora koji će otići u zemlje diljem Europe na usvajanje novih znanja i stručno usavršavanje.

„To je projekt mobilnosti, gdje će učenici u sklopu praktične nastave usavršavati svoja znanja, uz naše partnere od Slovenije, preko Njemačke, Poljske, Španjolske, Italije, a od ove godine i Tenerife“, objasnio je ravnatelj Gospodarske škole Renato Vinko te naglasio kako ostala dva projekta uključuju uvođenje sheme školskog voća i povrća, uz nastavu u vrtu i orijentiranje učenika na poljoprivredu, te simulator vožnje iz Nacionalnog savjeta za sigurnost cestovnog prometa, Ministarstva unutarnjih poslova.

Upravo su ovaj posljednji odlučili i predstaviti te omogućiti svakome da isproba simulator koji će koristiti u redovnoj nastavi, ali i učenici svih srednjih škola Međimurske županije. „Naša škola prva je strukovna škola u Hrvatskoj koja ima ovakvu vrstu nastavne opreme, i kada govorimo o prometu i kada je riječ o puštanju u pogon simulatora vožnje, onda to ima nebrojeno mnogo pozitivnih aspekata, za teorijsku i praktičnu, ali i za sigurnost prometa i svijest mladih vozača“, rekao je na predstavljanju župan Međimurske županije Matija Posavec, pritom se i sam okušavši u novom simulatoru, uz pohvale školi, ravnatelju, profesorima i učenicima koji u implementaciji europskih i nacionalnih sredstava služe kao primjer i ponos međimurskom školstvu. Na ovaj će se način kroz predavanja, radionice i simulaciju u sigurnim uvjetima doprinijeti povećanju sigurnosti cestovnog prometa u našoj županiji i osvješćivanju mladih, što u ovoj školi smatraju svojim zadatkom.

Ova škola koja ukupno broji 430 učenika, ključ uspjeha pronašla je u činjenici da se pouzdaje u vlastite snage, sposobnosti, ideje, te osmišljavanje i realizaciju projekata, uz povlačenje sredstava koja daju konkretne rezultate i dobrobiti školi, ali i učenicima. Kako su naglasili, ove godine imaju 176 slobodnih mjesta za upis u 9 razrednih odjeljenja u nekoliko sektora – poljoprivreda, prehrana i veterina jedan sektor, promet i logistika, tekstil i koža, osobne i ostale usluge. „To su zanimanja tražena na tržištu rada, danas nemamo zanimanje za koje školujemo a za koje se ne može naći posao i vjerujem da će to osmaši prepoznati prilikom upisa“, zaključio je ravnatelj.

(mg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*