Stridonnke održale koncert u dvorani Scheier

Ženska vokalna skupina “Stridonne” iz Štrigove nastala je 2009. god.  Od tada izvode skladbe različitih glazbenih stilova, od narodnih međimurskih napjeva preko šansona i klasičnih kompozicija do dalmatinskih klapskih pjesama.

Iza „Stridonna“ su mnogobrojni nastupi u i izvan Hrvatske. Posebno ističu sudjelovanje na smotri klapa u Senju 2011. gdje su ujedno bile i jedine predstavnice kontinentalne Hrvatske te svoj prvi nosač zvuka na kojem su spojile Međimurje, Dalmaciju i Sloveniju (na albumu se nalazi 12 pjesama, od toga je 9 pjesama snimljeno a cappella). Najvećim uspjehom smatraju nastup na Festivalu dalmatinskih klapa (2013. god.) u Bolu na Braču u klasi debitantica gdje su osvojile prvu nagradu publike –  “Školjku sreće“, a iste su godine predstavljale Međimursku županiju na 16. Danima hrvatske kulture u Francuskoj. Isto tako 2014.g. otvarale su Međimurski festival zabavne glazbe.

Ova je vokalna skupina u kolovozu 2015.godine sudjelovala na 1. Festivalu klapske pjesme Omišljanska rozeta u Omišlju na otoku Krku, a koliko uživaju u izvođenju “klapske pisme” pokazale su i na Susretu klapa u Sv. Nedelji.

Večeras su se u ispunjenoj dvorani Scheier predstavile čakovečkoj publici. Koncert ove ŽVS KUD “Sv.Jeronim” uveličao je svojim prisustvom i župan Matija Posavec.

Stridonne čine: Nora Nemec (voditeljica prvi sopran),  Marija Jahn (prvi sopran, Jasmina Rep (drugi sopran), Dejana Brežnjak (prvi alt), Danijela Brežnjak (drugi alt), i Silvija Kocen (drugi alt).

(d)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*