Summit kulturnih i kreativnih industrija

Glazbenici koje zanima utjecaj glazbenih servisa YouTube i Deezer na njihove honorare, ili plasman njihove glazbe medijima u okviru novog projekta kojeg razvijaju njihove udruge, ne bi smjeli propustiti Summit kreativnih i kulturnih industrija.

Po prvi put u Hrvatskoj, ovakav će se skup održati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, u četvrtak 21. i petak 22. svibnja 2015. Brojne panel diskusije i izlaganja bavit će se perspektivom i potencijalima kulturnih i kreativnih industrija. Glazba među njima zauzima važnu ulogu pa će se neki paneli i radionice izravno baviti upravo promjenama koje za glazbu i glazbenike donosi digitalno doba.

U sklopu Summita, izdvajamo sadržaj posebno važan glazbenicima:

Prvog dana Summita, u četvrtak od 12:15 do 13 sati u dvorani Gorgona, Nenad Marčecglavni direktor HDS ZAMP-a, održat će izlaganje „Izazovi digitalnog doba“ u kojemu će, prvi put u javnosti, iznijeti konkretne brojke i postotke vezane uz poslovanje digitalnih servisa poput You Tubea ili Deezera u Hrvatskoj. Marčec će potom moderirati raspravu o korištenju kreativnog sadržaja na Internetu i korist koju od toga imaju sami tvorci sadržaja. U panelu će sudjelovati Ljiljana Kuterovac, ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Siniša Hančić, urednik fotografije u Styriji Hrvatska, Nikica Škunca, direktor Novih medija na Novoj TV i Marko Jurić, viši asistent na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Drugi sadržaj na koji Vam posebno skrećemo pozornost je  predstavljanje projekta „Hrvatska glazbena knjižnica“, u četvrtak od 15 do 16 sati, u prostoru „Školice“ unutar MSU.

To je novi digitalni katalog pozadinske glazbe, kojega razvijaju HGU, HDS i HUZIP. On-line katalog glazbenih djela s posebnom namjenom (podloge za TV, radio, reklamnu produkciju i sl.) uskoro će sve domaće autore i producente glazbe pozvati da u njega unesu svoja djela.

Namjera je udruga pomoći članovima u nuđenju i distribuciji njihove glazbe medijima i drugim korisnicima glazbe. Projekt će predstaviti Olja Dešić, Neven Frangeš i Luka Tralić.

Ne propustite ni zadnje, najopuštenije zbivanje na Summitu – HDS ZAMP je pokrovitelj Kreativnog partyja koji će se u petak, 22. svibnja od 21 sat, održati u lobbyju pored tobogana MSU-a. Nesvakidašnje dobar provod uz domaće i strane party standarde jamči Željka At Ease Trio (Željka Veverec, Toni Starešinić, Janko Novoselić) uz posebnog gosta, saksofonista Igora Geržinu.

Sudjelovanje na Summitu je besplatno.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*