Svečano otvorena obnovljena škola i dvorana Ekonomske i trgovačke škole

Prigodnom svečanošću danas je otvorena obnovljene školsko sportske dvorane i zgrade Ekonomske i trgovačke škole Čakovec uz dvoje saborskih zastupnika, ministra Predraga Štromara, župana Matije Posavca, izvođače radova, županijske pročelnike, vjerske dostojanstvenike, predstavnike županijske Skupštine te mnogobrojne učenike škole.

Ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković Kukolić obraćajući se skupu pozdravljajući sadašnje i bivše djelatnike zahvalila se svima koji su od 2015.godine participirali u obnovi škole, koja će uskoro postati stogodišnjakinja. Iako stara, danas izgleda savršeno zahvaljujući opremanju učionica računalima i projektorima, zamjenom školskih klupa, stolica  i ploča, potpuno obnovom rasvjete i svih grijačih tijela, uređenjem okoliša  i rekonstruiranjem krova, postavljanjem mirisnog vrta i temeljittom obnovom sportske dvorane te toplinskim izoliranjem pročelja škole. Posebno se zahvalila županu na velikoj brzi za učenike cijele županije i spoznaji da je obrazovanje temelj društva.

Župan Matija Posavec iskazao je zadovoljstvo obavljenim radovima i stvaranju boljih uvjeta za školovanje.Nije čudo da imamo svjetske prvake u našim školama, osvajače mnogobrojnih nagrada , a sve to zahvaljujući ogromnom naporu i vas učenika, ali i vaših profesora. Naša je obaveza kao županije da podupremo kvalitetu i stvaramo uvjete za nesmetano i kvalitetno odvijanje nastave u primjerenim prostorima. Sve obrazovne projekte i investicije u obrazovanje ostvarujemo putem sufinanciranja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Ministar Štromar čestitao je na izvršenom projektu. Međimurje ima odlične projekte energetske učinkovitosti, a čelnik županije odličan tim u realizaciji europskih sredstava. Moje ministarstvo to samo može poduprijeti i pomoći da se isti do kraja i realiziraju. Naglasio je, obraćajući se županu, da ima velikog prijatelja u Vladi Andreja Plenkovića i da nitko nikada od svih dosada kao ova Vlada nije toliko uložio u Međimurje.

Prije presijecanja vrpce, u kulturno umjetničkom programu nastupio je pjevački zbor pod ravnanjem prof. Ive Novak, djevojke iz plesnog studia Teuta čiju je koreografiju osmislila bivša učenica škole Nikolina Mekovec, učenici Aleksandar Posavec i Josip Zlatarekte prezentiran zanimljiv učenički scenski prikaz škole o današnjem obrazovanju, traženju posla, ali i politici u našoj zemlji. Čast da prerežu vrpcu pripala je Luciji Marković i Evi Perčić, svjetskim prvakinjama iz biologije.

Ukupna vrijednost projekta obnove iznosila je  5 967 553,14 kuna, što osim radova na energetskoj obnovi uključuje i izradu projektne dokumentacije, stručni nadzor građenja, izradu energetskog certifikata nakon obnove te usluge vođenja projekta.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*