medjimurjepress@gmail.com

Tjedan mozga u dječjem vrtiću ”Dječja mašta”

Od 11. do 17. ožujka obilježavao se Tjedan mozga 2019. Dječji vrtić ”Dječja mašta” jedan je od rijetkih sudionika u Međimurskoj županiji, koji se uključio organiziravši tematske aktivnosti s djecom rane i predškolske dobi.

U svim objektima u sklopu ”Dječje mašte” organizirane su brojne aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca, ali i njihovi roditelji. Budući da je ovogodišnja tema Tjedna mozga bila ”Učenje i pamćenje”, djeca su se upoznala s funkcijama mozga te kako možemo olakšati učenje i pamćenje povezivanjem kognitivne i tjelesne aktivnosti. Djeci je detalje o mozgu prezentirala i doktorica Belić, koja je posjetila područni objekt ”Bambi” u Čakovcu. U svim su se skupinama provodile i različite vježbe kojima su se stimulirala određena područja mozga, kako bi bio spremniji za učenje.

U područnom objektu ”Leptirići” iz Zebanec Sela intenzivno su se provodili pametni pokreti Brain Gym, kako bi djeca pripremila mozak za savladavanje novih vještina. Ove su se aktivnosti provodile i u unutarnjim, ali i vanjskim prostorima dječjeg vrtića, te su tako dodali dodatnu dimenziju brizi za zaštitu i očuvanje zdravlja.

Područni objekt ”Pinokio” iz Sivice bio je jako aktivan u učenju o dijelovima mozga te ulozi pojedinih dijelova mozga u primanju podražaja i usvajanju novih znanja i vještina. Djeca su izrađivala vlastiti model mozga koji je izložen u zajedničkim prostorima dječjeg vrtića.

Za roditelje djece školskih obveznika je održana radionica ”Naučite djecu kako učiti”, koju je vodila psihologinja Julija Kukec. Roditelji su kroz vježbu i praktične primjere naučili različite strategije kojima se pamćenje i učenje može olakšati, kako bi na adekvatan način mogli pružiti podršku svojoj djeci u savladavanju školskog programa.

(Julija Kukec, mag. psych.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*