Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Tradicionalni prijem umirovljenih djelatnika obrazovnih institucija iz Međimurske županije

U multimedijalnoj dvorani Međimurske palače turizma župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima, upriličio je prijem za umirovljene djelatnike iz svih obrazovnih institucija Međimurske županije, u školskoj godini 2017./2018.

  • Tijekom tog razdoblja u mirovinu je otišlo njih 35 iz osnovnih i srednjih škola. Od toga 19 iz srednjih i 16 iz osnovnih škola, odnosno 23 nastavnika, profesora i učitelja te 12 zaposlenika. Nama je obrazovanje izuzetno važno. Povijest i tradicija obrazovanja u Međimurju postoji od 1669.g. kada je osnovana prva Župan škola u Nedelišću i mislim da se danas vide rezultati prepoznatljivosti. Nije dovoljno samo ulagati u infrastrukturu nego i u ljude. Na taj način želimo motivirati djelatnike škola, tako da njihovo zadovoljstvo u onoj mjeri kojom mi kao lokalna samouprava možemo to učiniti , činimo. I današnji susret je znak pažnje za sve što su učinili za razvoj obrazovanja u Međimurju – rekao je prije početka svečanosti župan Matija Posavec.

Nazočnim prosvjetarima obratio se i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Branko Sušec prof. koji je simpatično zaželio svima da što duže prazne mirovinski fond dok još postoji.

Uz poklon ruže, umirovljenim prosvjetarima po na osob uručena je knjiga koja će se široj javnosti prezentirati 15. siječnja naziva “MEĐIMURSKO JE,”

Program svečanosti vodila je Aleksandra Ličanin, a pjesmom nagradio bračni bar Andreja i Goran Šafarić.

Nagrađeni djelatnici iz obrazovnih institucija Međimurske županije su Josip Bajsić, Zdravka Balaban, Branka Beuk, Ivan Bošnjak, Marija Božić, Ruža Branilović, Tatjana Dobošić, Tea Dragić Runjak, Katarina Fundak, Julijana Golubić, Ruža Hajdinjak, Ivan Herman, Biserka Horvat, Josip Horvat, Rudolf Horvat, Rada Jajčević, Josip Jambrošić, Jadranka Jošić, Nikola Jug, Drago Klemenčić, Ljuba Kolarić, Gordana Štefica Kovačić, Marija Leček, Barbara Markač Despinić, Vilim Matulin, Božidar Mihalic, Jasenka Mikulek, Nevenka Mlinarić, Verica Mutvar, Mirjana Nemet, Ružica Pintarić, Đurđa Rajter, Ana Tkalec, Jovanka Trbojević i Dragica Vojković.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja