Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

U 6:24 glazba je nadjačala sjećanje na potres

Svojim nastupom koji započeo točno u 6:24 glazbenici su odali pijetet žrtvama potresa u Zagrebu i na Banovini, iskazali zahvalnost svim plemenitim ljudima koji su nesebično pomagali potrebitima te poslali poruku optimizma i nade u bolje sutra. Koncert se izravno prenosio u sklopu emisije Dobro jutro, Hrvatska na HTV1 te na HR3 i Radio Sljemenu.

Ante Gelo, Zvonimir Šestak, Boran Šercar

Ovaj jedinstveni koncert otvorio je pijanist i skladatelj Matej Meštrović, potom su nastupili gitaristi Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić te jazz pjevačica Lela Kaplowitz uz klavirsku pratnju Joea Kaplowitza. Gitarist Ante Gelo je nakon solo nastupa zasvirao zajedno s udaraljkašem Bornom Šercarom i basistom Zvonimirom Šestakom, a sopranistica Valentina Fijačko Kobić pjevala je uz klavirsku pratnju Maria Čopora. Violončlistica Monika Leskovar svirala je uz pratnju Zagrebačkih solista koji su na samom kraju zaokružili ovaj vrhunski glazbeni doživljaj vedrom i optimističnom izvedbom završnog stavka Allegro con spirito 88. simfonije Josepha Haydna.

Jana Haluza,Romana Matanovac i Dražen Iličić

 

Ministrica Nina Obuljen Koržinek pridružila se glazbenicima nakon koncerta, a predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković najavila je sjajnu vijest – uskoro kreće cjelovito konstrukcijsko ojačanje povijesne zgrade u Gundulićevoj uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti i Ministarstva kulture i medija.

Foto: Zvonimir Ferina

Nataša Mesarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja