medjimurjepress@gmail.com

U premijernoj opereti “Kneginja čardaša” dvije Međimurke

U PETAK 8.11. NAJAVLJENJA JE PREMIJERA U HRVATSKOM NARODNOM KAZALIŠTU U OSIJEKU OPERETE “KNEGINJA ČARDAŠA” U KOJOJ GLUME I DVIJE OPERNE DIVE IZ MEĐIMURJA IVANA MEDIĆ I KATARINA TOPLEK

Uoči same premijere kratko smo porazgovarali s Ivanom Medić koja je tom prilikom rekla:

-Radi se o opereti E. Kalmana – Kneginja čardaša koja se na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku nije izvodila 26 godina. U suradnji sa operetnim teatrom iz Budimpešte ponovno je postavljena na našu scenu i za sutra je najavljena premijera koju svi željno isčekujemo.

Ja sam ovoga puta u ulozi Kontese Stazi, jedna vrckava, zaluđena, zabavna, zaljubljena mlada žena. Puno plešem, imam dosta zahtjevnu koreografiju, poneke akrobatske plesne podrške, uz to naravno pjevam i glumim.

Kneginju Sylvu Varescu pjeva moja kolegica i prijateljica, također Međimurka Katarina Toplek.

Redatelj, koreograf i cijela autorska ekipa je iz Budimpešte. Puno smo radili, puno novog naučili, imali smo sjajnu ekipu talentiranih pjevača i glumaca, nije bilo lako jer se u startu ljestvica postavila jako visoko, no smatram da smo je dosegli i da će publika biti zadovoljna sa onime što će čuti i vidjeti.

                                 Ivana Medić u ulozi Kontese Stazi

I ovim putem pozivam Međimurce i Međimurke ako ih put odvede u smjeru Slavonije, neka dođu u Osijek pogledati raskošnu predstavu koja je prepuna prelijepe glazbe, atraktivnih plesnih brojeva, izvrsnih pjevača, glumaca i plesača.

(t.d.)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*