1. Zavjetno hodočašće Hrvatskih branitelja i mladeži Gospi Bapskoj

Dana 8.rujna, na dan Male Gospe, Hrvatski branitelji i građani naše županije i Zrinska Garda Čakovec sudjelovali su na 1.zavjetnom hodočašću Gospi Bapskoj

U organizaciji HVIDR-e Jug Čakovec, njenog predsjednika i suradnji sa Udrugom Veterana PUMA iz Varaždina, Hrvatski branitelji sa članovima obitelji, obitelji poginulog Hrvatskog branitelja iz Varaždina i Zrinske Garde Čakovec sudjelovali su hodočašću Gospi Bapskoj.

Na prvom inicijativnom odboru za ovo zavjetno hodočašće u Bapskoj bili su predsjednik udruge PUMA g.Robert Puja, koji je ujedno i član Organizacijskog odbora i predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec Pavo Jazvić.

Prilikom povratka posjetili su i mjesto stradanja Hrvatskih vojnika i civila koji su nakon pada Vukovara ubijeni na Ovčari, spomenik prvom poginulom branitelju iz Međimurske županije Predragu Jurčecu  i groblje tenkova na Trpinjskoj cesti.

HVIDR-a Jug ovom se prilikom zahvaljuje udruzi Veterana PUMA a posebno njihovom predsjedniku Robertu Puji u organizaciji prijevoza autobusom i vozaču Ivanu Vinceku. 

(P.Jazvić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*