Braniteljsko razočaranje!

NA DANAŠNJEM OBILJEŽAVANJU DANA DRŽAVNOSTI PRED SPOMEN ZIDOM U ČAKOVCU NAIŠLI SMO NA DUBOKO RAZOČARANOG ŽELJKA SRŠANA, PREDSJEDNIKA UDRUGE VUKOVARSKIH BRANITELJA I LOGORAŠA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Kao i godinu ranije, dan ranije prije svih zapalio je svijeću kod Spomen zida , razočaran državom i društvenim okruženjem.

Iz svega proisteklo je naše pitanje kako branitelji gledaju danas na Dan državnosti i Hrvatsku? Što osjećaju, kako vide svoju državu?

Nakon 23 godine, branitelji koji su ratovali od prvog do zadnjeg dana, u velikoj većini su razočarani s onim što se događa oko njih – započeo je Sršan i nastavio…

“…branitelji zajedno s hrvatskim narodom obranili su Domovinu. Časno, pošteno, bez mrlje. Nisu sudjelovali u privatizaciji, već je krvlju predali političarima da oni nastave stvarati bolji život za sve građane Hrvatske.

Nažalost, dogodilo se sasvim suprotno..dogodila se neviđena pljačka, grabež, otimačina LIJEVOG I DESNOG KRILA ISTE PTICE…otimačina imovine, radnih mjesta, bilo kakvog boljitka. Desio se pad svih moralnih vrijednosti u društvu pa tako oni koji su krvlju, životima, zdravljem, gubitkom mladosti obranili ovu državu. Pribijeni su na stup srama pa danas svaka KUKAVICA DA SAKRIJE SVOJ KUKAVIČLUK I KUKAVIČLUK VLASTITIH OČEVA, PLJUJE PO HRABRIMA. Većina onih koji su sudjelovali u pretvorbi, pljački, privatizaciji i oni koji su ratovali i sudjelovali u agresiji na RH postaju u ovom društvu moralne vertikale uz veliku pomoć menstrim medija, čiji su urednici u većini slučaja bivši komunistički cenzuri.

Nažalost iskrivljuje se povijest i istina. Veličaju se neka bivša vremena i totalitarizam protiv kojeg smo se borili. Kad vidimo što se radi od ovog napaćenog naroda, plače nam se!

Nismo se borili da penzioneri kopaju po smeću, da naša djeca napuštaju zemlju, da branitelji zbog ne pružanja medicinske skrbi umiru masovno i prije svoje 50-te godine,  a da oni koji ovu državu NIKAD NISU ŽELJELI s njom raspolažu.  Njihova djeca na svim visokim su položajima u državnim i inim institucijama. Nismo se borili da ubojica i mučitelj hrvatskih policajaca u Borovu selu i Vukovaru šeće slobodan i bude čak gradski vijećnik, a braniteljima se sudi, jer su branili svoje.

Ovaj narod i država zavrjeđuju i po Ustavu imaju pravo na bolji i častan život te DEMOKRACIJU koju bi im opet uskratili negiranjem referenduma. Ako ništa drugo, drago mi je da će svi nabrojeni, ako ništa drugo, do kraja života živjeti u državi koju nikad nisu htjeli i koju mrze. Nadam da će hrvatska mladost znati konačno stati tome na kraj, kako smo mi stali velikosrpskoj i komunističkoj agresiji na RH od 1991.-1995 godine.

I još nešto. Hrvatska nije oslobođena 8.5.1945 .godine, već 5.8 1995. godine, jer hrvatskoj nije temelj KPJ, nego DOMOVINSKI RAT” – zaključio je.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*