Da li bi vi zaplesali sa istim spolom ? #yestofeminism

URBANA MLADEŽ

Od 04.06. do 11.06.2018. pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odvijao se 8 dana plesnih radionica razmjene znanja i dobre prakse na kojem su sudjelovali mladi iz EU zemalja. Projekt je financiran od Europske Unije. Ovaj projekt je poseban po tome što promiče jednakost spolova kroz plesne radionice društvenih plesova, točnije salse. 33 mladih iz Litve, Bugarske, Turske i Hrvatske razmijenili su plesna znanja i napravili plesnu koreografiju s kojom su nastupili na Trgu bana Josipa Jelačića 09.06. Organizacija mladih zadužena za projekt je Urbana mladež iz Hrvatske dok su partneri Pi Gençlik iz Turske, Walk Together iz Bugarske te Alpkina Europa iz Litve.
Link za video https://www.youtube.com/watch?v=RqH7S2T9vRE

U našem plesnom videu možete primijetiti da cure vode a dečki prate što nije uobičajeno u društvenim plesovima. No kao što naši mladi plesači kažu, zašto ne? Ako cura želi preuzeti ulogu vođenja, što je uobičajeno tradicionalna muška uloga u društvenim plesovima, zašto ne bi to napravila?! Isto tako, nekim dečkima je možda zabavnije da prate u plesu umjesto da vode pa su se u ovom Erasmus projektu okušali u tome.  Također imaju i dijelovi plesne koreografije gdje cure plešu sa curama a dečki sa dečkima. Kroz ovaj projekt i radionice, podižemo svijest o jednakosti spolova i slobodi izbora te dajemo pravu definiciju feminizma – jednakost za sve spolove. 

Projekt također uključuje lokalne i svjetski poznate plesače koji će podržati ovu inicijativu taggirajući svoje plesne video zapise na društvenim mrežama sa hashtagom #yestofeminism pa nas slobodno pratite preko navedenog hastaga na Internetu. 

Pozivamo i tebe da se pridružiš izazovu i napraviš svoj plesni video te ga staviš na društvene mreže pod hashtagom #yestofeminism

O Urbanoj mladeži;
Urbana mladež je neprofitna udruga čiji je glavni cilj okupljanje mladih i aktiviranje njihova potencijala. Urbana mladež se bavi organiziranjem i  provođenjem programa i projekata iz područja neformalnog obrazovanja i poduzetništva, multimedije te urbane kulture, glazbe i plesa..

Udruga Urbana mladež vodi se jednostavnim principom ˝Mladi za mlade˝ što znači da su naši voditelji i predavači, isto kao i članovi, mlade osobe.

(Roberto Mesir)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*