medjimurjepress@gmail.com

Dan žena i projekt „Bartimej“

Petnaestak članica Udruge slijepih Međimurske županije s pratnjom, u četvrtak, 08. ožujka 2019. obilježile su Dan žena proslavom u Štefovoj kleti u Gornjoj Dubravi. Ova aktivnost dio je projekta „Korak naprijed“, koji financiraju Gradovi i Općine s područja Međimurske županije, a organizirana je kako bi se potaknula integracija slijepih žena u zajednicu te im se ojačala samostalnost i samopouzdanje. Slijepe osobe su jako ograničene s izborom aktivnosti, a Udruga im prilagođava aktivnosti kako bi na njima mogle ravnopravno sudjelovati kao i osobe bez invaliditeta.

Pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije provodi projekt „Bartimej” te je u projektnom tjednu, koji je trajao od 04. do 08.03.2019. provodio aktivnosti kojima su se senzibilizirali mladi prema osobama s invaliditetom. Tako su u petak, 08.03.2019. od 09:00 do 11:00 sati mladi sudionici projekta posjetili Udrugu slijepih Međimurske županije. Udrugu je posjetilo 30 osoba: 20 srednjoškolaca, gosti iz Njemačke te članovi udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Kokotiček” i voditelji projekta. U prostorijama Katoličkog doma u Čakovcu družili su se sa članovima Udruge koji su im predstavili svakodnevnicu slijepih osoba te mogućnosti i izazove s kojima se slijepe osobe susreću.

Na početku susreta Predsjednica Udruge, Marija Ciglar, prezentirala je rad Udruge, a zatimsu se učenici i članovi Udruge podijelili u manje grupe i razgovarali o izazovima s kojima se slijepe osobe susreću. Članovi su mladima objasnili kako pristupiti slijepoj osobi, kako ju voditi, kako se oni osjećaju kao slijepe osobe, a i mladi su im postavljali brojna pitanja.

PREDSJEDNICA UDRUGE

Marija Ciglar

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*