Dani otvorenih vrata EU projekata

U okviru Europskog tjedna, dana 11. svibnja 2018. godine Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u svojim prostorima obilježilo je Dane otvorenih vrata EU projekata.

Djelatnici Društva zaposleni u okviru europskih projekata predstavili su svima prisutnima aktivnosti, rezultate i ciljeve koje smo postigli provedbom projekata financiranih iz sredstava Europskog socijalnog fonda. U predstavljanje se uključila i sama predsjednica Društva, Miljenka Radović koja je dodatno pojasnila postupak prijave projekata, gdje se uvijek nastoje obuhvatiti i prijaviti usluge koje će zadovoljiti široki spektar potreba naših članova svih dobnih skupina. Svoja iskustva i zadovoljstvo uslugom podijelili su i korisnici usluge osobne asistencije projekta „Za bolji život II“ i usluge pomoći u kući projekta „Želim – pomoć dijelim“.

Društvo je do sada provelo dva europska projekta a dva su još uvijek u provedbi. U okviru tih projekata osigurano je ukupno 7.658.697,43 kn iz sredstava Europskog socijalnog fonda, zaposlen je 61 djelatnik a uslugama su zadovoljene potrebe 481 korisnika u protekle 3 godine.

S ponosom je predstavljeno i najavljeno potpisivanje ugovora novog EU projekta pod nazivom „Radi – sebe izgradi“, koji će uskoro započeti i svojim pripremnim aktivnostima. Cilj projekta je jačanje stručnih znanja nezaposlenih osoba s invaliditetom provedbom verificiranog programa obrazovanja odraslih radi lakšeg uključivanja na tržište rada kao i osnaživanje i razvoj socijalnih i radno okupacijskih, psihomotoričkih, psihofizičkih, kreativnih i transverzalnih vještina nezaposlenih osoba s invaliditetom. Projekt traje 24 mjeseca, a vrijednost projekta je 1.499.509,02 kn.

Pozivu za obilježavanje Dana otvorenih vrata odazvali su se brojni posjetitelji, članovi Društva, zaposlenici srodnih udruga djelovanja, korisnici usluga osobne asistencije i njihovi asistenti, korisnici usluge pomoći u kući te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić kao i načelnik Općine Podturen, Perica Hajdarović. Centar za socijalnu skrb Čakovec i Općina Podturen su partneri Društvu u različitim projektima koje provodi pa tako i ovim „europskim“.

Ovakvim oblikom promocije nastoji se stvoriti slika organizacija civilnog društva kao važnih dionika i pokretača pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici, a sve radi poboljšanja položaja osjetljive i marginalizirane društvene kategorije – osoba s invaliditetom.

(Dijana Novak)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*