Dođi i pomozi

POMOĆNICI U NASTAVI

Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije drugu godinu za redom zapošljava pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Projektom „Dođi i pomozi“, kojeg financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, nastoji se pomoći djeci s teškoćama u razvoju u inkluziji i integraciji u redovne odgojno-obrazovne ustanove te im olakšati usvajanje nastavnog programa uz pomoć pomoćnika u nastavi.

Ove godine Savez je zaposlio  4 pomoćnika za 4 djece, po jednog u Osnovnoj školi Domašinec (područna škola Turčišće) i Osnovnoj školi Pribislavec i dva u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. Škole pružaju mogućnost uključivanja djeci s teškoćama u razvoju u redovnu nastavu uz pomoć pomoćnika te zajedno sa Savezom traže najbolja rješenja za što uspješniju integraciju djece, pružaju mogućnost senzibilizacije ostale djece prema djeci s teškoćama u razvoju te većeg prihvaćanja različitosti.

Adela Mikulić već drugu godinu radi kao pomoćnica u nastavi Leonardu Bogdanu koji polazi 3. AD u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec,  smjer administrator. Adela pomaže Leonardu da što lakše savlada nastavni program.

Adela je izuzetno zadovoljna te o svom poslu kaže: „Nema boljeg osjećaja od zadovoljstva na licu djeteta za postignuti uspjeh u školi. Taj me osjećaj svakodnevno motivira da dajem sve od sebe. Svaki novi radni dan za mene je izazov i jako mi je drago što imam priliku raditi s tako toplom, iskrenom i savjesnom osobom kao što je Leonardo, te uz njegove predivne roditelje i nastavnike, pomoći mu u postizanju što boljeg uspjeha u školi.“

(Marina Gašparić)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*