DOSTI obilježio Međunarodni dan volontera

Volonterstvo je jedan od najsnažnijih čimbenika koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakoj sredini. Volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije.

Kada govorimo o inkluzivnom volontiranju, tada cijela priča dobiva još veću vrijednost. Vrijedni volonteri, ujedno i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, dana 05.prosinca 2017. godine prigodno su obilježili Međunarodni dan volontera. Na Gradskoj tržnici Grada Preloga dijelili su promotivne materijale vezane uz djelovanje Volonterskog centra ZA ZAJEDNICU, neprofitne organizacije koja je osnovana u rujnu ove godine s ciljem razvijanja i promicanja volonterstva na području donjeg dijela Međimurske županije, a sve u sklopu projekta „Mijenjam svijet, volontiram“.  Ujedno su izvršili i prodajnu izložbu božićnih rukotvorina koje izrađuju članovi DOSTI.

Budi i ti volonter. Uključi se, djeluj, volontiraj. Za dodatne informacije o mogućnostima volontiranja nazovi na broj 040 390 070 (Društvo osoba sa tjelesnim invaliditetom Međimurske županije).

(Dijana Novak)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*