Društvo s preko 700 članova ima apsolutni respekt

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije ranijeg naziva Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostali tjelesnih invalida, pokrenulo je akciju pod nazivom HUMANOST ZNAČI DJELOVATI. Akcija je pokrenuta s ciljem  uvažavanja prava prednosti osoba s invaliditetom. Osobe s invaliditetom imaju potrebe kao i svaka druga osoba, no za ostvarenje te svoje potrebe ne mogu čekati u redu.

Akcija je usmjerena prema ustanovama, javnim i državnim tijelima, bankarskim institucijama i drugim pravnim osobama čije usluge koriste osobe s invaliditetom. Drugi vid akcije je osvješćivanje građanstva o potrebi osiguranja prava prednosti osoba s invaliditetom i omogućavanje korištenje navedenog prava.

Vezano uz uvažavanje prava prednosti, Društvo je izradilo nove članske iskaznice koje će se uručiti isključivo članovima koji imaju 30 ili više posto tjelesnog invaliditeta. Na osnovu novih članskih iskaznica članovi, osobe s invaliditetom pozivati će se na pravo prednosti prilikom ostvarenja potrebnih usluga, kao što su kupnja u trgovačkim lancima, ali i korištenju kupanja u Toplicama.

Danas su nove članske ulaznice podijeljene u restoranu KTC u Čakovcu prilikom održavanje Skupštine Društva.

U sklopu događanja priređena je i izložba radova članova Društva

Uoči Skupštine, porazgovarali smo s uspješnom predsjednicom Društva Miljenkom Radović.

Okupili ste preko 180 “Skupštinara”

Naše Društvo danas održava svoju Skupštinu koja predstavlja presjek rada u posljednje četiri godine, ali i kao mogućnost druženja naših članova, razmjene iskustva o nedaćama s kojima se susrećemo gotovo svakodnevno. Mnogobrojne akcije koje činimo kako bi olakšali život osobama s tjelesnim invaliditetom, odraz je ovakvog mnogobrojnog okupljanja.

Krenuli ste u akciju pod nazivom “Humanost znači djelovati”

Ova akcija ima tri važne komponente. Prva je,  da unutar sebe razriješimo pitanje različitosti stupnja invaliditeta. Naime, imamo podosta podupirajućih članova i oni ne mogu imati sva prava kao osobe s invaliditetom. U tu svrhu smo dali izraditi nove članske knjižice. I to za osobe s minimumom od 30% invaliditeta pa nadalje.

Druga komponenta je ostvarivanje prava prednosti osoba s invaliditetom. Radi se o pravima osoba , a koja smo na neki način zaboravili. Time podsjećamo ustanove, bankarska institucije, pošte, trgovine… da osobe s invaliditetom imaju prednost, da je nama jako teško čekati u redu. Želimo na neki način zadovoljiti takvu formu i mogućnost. U tom cilju, imamo i naljepnice za osobe na šalterima da nam iskažu i pruže tu prednost. I ne samo šalteri nego i svekoliko građanstvo.

Treći vid ove akcije je ostvarivanje popusta onima koji imaju tu novu člansku knjižicu, npr. za uslužne djelatnosti, obrte, itd…

Boj članova

Imamo 703 člana i to je recimo jedna respektabilna brojka. Od 2013.g. kada je počeo moj mandat bilo je 530 članova. Povećanje govori o kvaliteti našeg rada i brojnim uslugama koje pružamo našim članovima. Prostora ima još pa tako i ovom prilikom pozivam sve one koji to nisu do danas učinili iz nekog razloga, neka dođu i koriste mogućnosti koje nesebično pružamo osobama s tjelesnim invaliditetom.

€

€

(R.Dobošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*