medjimurjepress@gmail.com

Državni susreti djece hrvatskih branitelja

SAVUDRIJA 2019. – USPOMENE ZA SRETNU BUDUĆNOST“

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja održani su u dječjem odmaralištu “Vladimir Nazor” u Savudriji od 02. -05. rujna.

Na 18. po redu susretima sudjelovalo je oko 500 djece iz svih županija Republike Hrvatske. Našu županiju predstavljalo je 21 dijete članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata koji su pravo nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 7. županijskim susretima održanim 25. lipnja u Mihovljanu. Natjecanja su se odvijala u dvije dobne skupine: mlađa od 1. do 5. razreda OŠ i starija od 6. razreda OŠ do 1. razreda SŠ. Sva djeca su postigla zavidne rezultate u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoj trud su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su: DOMAGOJ HARAMIJA I LUKA LOVRINČEVIĆ iz Donje Dubrave u stolnom nogometu te LUCIJA GOLUB iz Donje Dubrave u modeliranju u starijoj dobnoj skupini.

Drugo mjesto i srebrne medalje u likovnoj radionici osvojila je STEFANIJA GOLUB iz Donje Dubrave , a u elektronskom pikadu SAMUEL PODVEZANEC iz Vratišinca u mlađoj dobnoj skupini.

Djecu su u njihovim uspjesima vodili Dragan Podvezanec, Snježana Hren, Franjo Horvat i Kristina Golub.

Četverodnevno druženje popraćeno lijepim vremenom i kupanjem djeci je brzo prošlo, stekla su se nova poznanstva i prijateljstva. Na povratku kući organizirano je razgledavanje grada Umaga.

DRŽEN TKALEC

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*