medjimurjepress@gmail.com

DVD Miklavec održao 90. Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Miklavec na svojoj 90. redovnoj skupštini društva koja se održala 18. siječnja u Društvenom domu Miklavec izvijestilo je svoje članove i goste o svom radu u 2019. godini.

Skupštini je prisustvovalo osamdesetak, što domaćih, a što stranih vatrogasaca, kao i uvaženi gosti: zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović, predsjednik VZPO-a Dekanovec-Domašinec-Podturen Robert Filipović zapovjednik VZPO-a Dekanovec-Domašinec-Podturen gosp.Stjepan Tomašek i predsjednik VMO-a Miklavec Tihomir Slamek.

Kako je naglašeno,  Društvo je prošle godine imalo potrebe samo za jednom intervencijom gašenja požara, kojeg su zajedno odradili sa susjednim DVD-om Križovec.

U 2019. godini djelomično je popunjena natjecateljska oprema gdje su članovi natjecateljske desetine dobili nova radna odijela, a oni sa višegodišnjim stažom u dobrovoljnom vatrogastvu nova svečana vatrogasna odijela.

Tijekom sjednice iskoristila se prilika da se zahvali svima koji su pripomogli oko rada DVD-a tijekom 2019, kao i u pripremama za 90. rođendan koji slijedi u 2020. godini. Zahvala je išla prvenstveno na Karla Slameka koji je donirao gumeni čamac za potrebe DVD-a, trgovačkom društvu .Artika Tim d.o.o. za sponzorske majice, g Ivanu Nedeljko za projektor i razglas te trgovačkim društvima Stin d.o.o. i Caffe Bar “Zavrtje” za sponzorstvo oko druženja djece i mladeži.

Od posebnih uspjeha na natjecateljskom planu, istaknuta je muška “A” ekipa koja je osvojila 1. mjesto na područnom natjecanju seniora VZPO Dekanovec-Domašinec-Podturen.

Također podijeljene su i uvjerenja i diplome za završena vatrogasna zvanja, pa su tako Danijel Zdolec,Valentino Posavec i Benjamin Zdolec primili diplome za zvanje vatrogasac, dok je Nino Cerovec  primio diplomu za časnika I klase.

Dodijeljena su i uvjerenja za završenu specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa koja su primili Jeronim Varga, Dino Mutvar, i Igor Murković.

Na izvještajnoj Skupštini nisu bile podijeljene vatrogasne spomenice, već će one biti dodijeljene na proslavi obilježavanja 90. godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Miklavec koja se planira za 22.kolovoza.2020. godine, a na kojoj se planira i svečano otvorenje novog pomoćnog spremišta vatrogasnog društva.

(mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*