45 doza krvi iz Tuble, a Ytresa, Comprom Plus, Ducal, Intinova i Calzedonie 62 doze!

U subotu, 14. srpnja 2018. godine, u vremenu od 08:00 do 12:00 sati, u organizaciji i u prostorijama trgovačkog društva Tubla, Čakovec, Ulica Republike Italije 3 te Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom je prilikom prikupljeno 45 (četrdeset i pet) doza krvi, koju su darivali zaposlenici tvrtke Tubla d.o.o.

Također, u subotu, 21. srpnja 2018. godine, u vremenu od 08:00 do 12:00 sati, u organizaciji i prostorijama trgovačkog društva Ytres, Donji Kneginec, Ulica grada Verone 3, te Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, provedena je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom su prilikom zaposlenici Ytresa, te tvrtki Comprom Plus, Ducal, Intinova i Calzedonia Croatia dobrovoljno darivali daljnjih 62 (šezdeset i dvije) doze krvi..

Dakle, ukupno je prikupljeno 107 (sto i sedam) doza prijeko potrebne krvi, pogotovu sada, u ljetnim mjesecima, kada je povećana potreba za njome zbog turističke sezone.
Akcije je podržala i Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL), u čije je ime akciji prisustvovao Dražen Vincek,  predsjednik Udruge, ujedno i varaždinske podružnice HULL-a, koja djeluje na području Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, a tim su prigodama održani i informativni štandovi, na kojima su
se građani informirali o hematoonkološkim bolestima.

Dražen Vincek

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*