medjimurjepress@gmail.com

Članice ekološke skupine OŠ Domašinec pokrenule razredni odjel na humanu akciju

Da mladi itekako mogu djelovati u svijetu i poticati pozitivne promjene pokazale su članice Ekološke skupine OŠ Domašinec Anja Murković, Lana Mihalec, Lana Furdi i Emily Dvorščak, učenice 6.b razrednog odjela.

Na poziv svoje učiteljice prirode, ujedno i voditeljice Ekološke skupine Milice Lisjak Novak posjetile su azil za napuštene pse Prijatelji u Čakovcu. Zapravo motiv za ovu aktivnost bila je njihova ljubav prema psima jer su sve od ranije imale iskustvo posjete azili.

Nakon posjeta predložile su razredu da organiziraju akciju prikupljanja sredstava s ciljem uplate za kumstvo nekom psu. Vođeni razrednicom Ivanom Mošmondor na satu razrednika svi zajedno izabrali su nekoliko pasa i u procesu demokratskog izbora, odabrali i „sretnika“. Bio je to pas imenom Garfild koji je razgalio srca učenika, jer je doživio ugriz lisice i liječen je od posljedica.

Akcija spomenutih učenika može biti poticaj svima nama da pomažemo potrebitima. Onima pak koji pune bokseve azila svojim neljudskim postupcima prema psima ( o čemu je učenice informirala djelatnica azila, gospođa Sanja) poručujemo da bi svijet bio bolji da živa bića od ljudi dožive lijep odnos, a ne zlostavljanje.

(Jasenka Đurić)

Fotografija: Emily, Lana M., Lana F. i Anja s ponosom pokazuju fotografiju svog kumića i uplatnicu kojom doniraju sredstva

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*