Donacija Zakladi „Katruža“

Članovi Likovne udruge donjeg Međimurja donirali radove Zakladi „Katruža“

Na inicijativu Mjesnog odbora Hemuševec i Likovne udruge donjeg Međimurja, početkom rujna u Hemuševcu je organizirana likovna kolonija. Uz druženje stanovnika Hemuševca, članova Udruge i njihovih prijatelja, slikari su stvarali predivna umjetnička djela koja su prigodno uručili Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“. Četrnaest umjetnika darovalo je 16 umjetničkih djela rađenih raznim slikarskim tehnikama. Donatori su: Vera Lipović, Pavao Ružman, Franjo Ružman – Brko, Nada Gorupić, Božena Hajdarović, Stanko Padarić, Jelena Kramar, Dragutin Hajdarović, Franjo Mustač Medarov, Stanko Sabol, Mirjana Varga, Mladen Špoljarić, Miljenko Kranjčec i Zvonimir Dolenec. Uz umjetnike, veliki doprinos likovnoj koloniji dali su Nenad Matjačić i predsjednik Likovne udruge Pavao Ružman.

Donaciju su uručili predsjednik Mjesnog odbora Hemuševec Zdravko Repalust i zamjenik predsjednika Likovne udruge Franjo Ružman-Brko. Ispred Zaklade na donaciji je zahvalila članica Upravnog odbora „Katruže“ Danica Pongrac Krhač, a prigodnoj svečanosti prisustvovao je i zamjenik župana Josip Grivec.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ zahvaljuje svima koji su se uključili u organizaciju kolonije, svim umjetnicima koji su donacijom svojih radova pokazali humanost i dobrotu. Umjetnička djela bit će opremljena i izložena na izložbi na kojoj će se moći kupiti.

Međimurska zaklada solidarnosti „KATRUŽA“

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*