Gradski vijećnik dr.sc. Predrag Kočila volonter, kuhar i humanitarac

VIJEĆNIČKE NAKNADE U MJESNOM ODBORU MIHOVLJAN I GRADU ČAKOVCU TROŠI NA HUMANITARNE AKTIVNOSTI

Nemirni duh poznatog mihovljanskog političara ne miruje ni ovog vikenda. Na svojoj Facebook stranici danas je objavio:

“Cijelo prije podne bio sam veseli kuhar, a popodne dostavljač. Naime, mojim dragim prijateljicama i prijateljima članovima Udruge osoba sa intelektualnim teškoćama Međimurske županije (https://udruga-oitmz.hr/) pripremio sam po svom receptu rebarca i meso sa krumpirom i ostalim povrćem u glinenoj posudi (nazovimo to jelo ispod peke, makar je pečeno v kohli) te gulaš sa mesom od svinjske lopatice, a kao prilog široke rezance i kruh. Da bi se lakše sve to pojelo, kupio sam i donio mineralnu vodu i sokove.

Na fotografijama je samo dio ekipe predvođen legendarnom Đuki Nukić, a koja će hranu ravnomjerno podijeliti na sve stambene zajednice, konkretno na 18 štićenika. Tu su naravno i gospođe asistentice koje vrlo brižno brinu za sve njih, ne samo radnim danom, nego, kao što se vidi i vikendom i praznicima.
Obzirom da sam na početku mandata obećao da ću novac koji dobijem kao naknadu za rad u Mjesnom odboru Mihovljan potrošiti u humanitarne svrhe, za taj sam novac kupio telefonske bonove za one štićenike ove udruge koji se telefonom znaju i mogu koristiti. Naime, obzirom da znam da oni telefon koriste uistinu samo za najnužnije pozive, koji su u njihovom slučaju ponekad i za nekog štićenika spasonosni, znam da sam te bonove poklonio u prave ruke.
Zahvaljujem se mom prijatelju fotografu Ivan Grahovec koji je odvojio vremena, poslikao par slika i podružio se s nama.
Ja sam pak ponosan. jer sam sve sam napravio, od pripreme namirnica do kuhanja i dostave u prave ruke. Tako da mislim kako sam svoj “tim biding” uspješno realizirao, jer se nakon druženja sa ovim ljudima čovjek se može samo ljepše, ispunjenije i sretnije osjećati.

Za svaku pohvalu gospodine Kočila!

(mp)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*