Međimurje Press
Humanitarno

Humanitarna akcija pomozimo Mariu Puškariću!

SESTRA U BORBI ZA LIJEČENJE BRATA

Mario je odrastao kao zdrav i vedar dječak. Prvi susret s dijagnozom multiple skleroze dogodio se u njegovoj 17. godini, a što je službeno potvrđeno tek tri godine kasnije. Liječenje je započeo u Vinogradskoj bolnici, zatim nastavio u bolnici na Rebru, gdje je pristupio testnom programu transplantacije matičnih stanica. Nakon liječenja ciklofosfamidom stanje mu se drastično pogoršalo te je sa samo 24 godine bio osuđen na krevet. U naredne tri godine nije primio nikakvo liječenje. Sve navedeno rezultiralo je daljnjim pogoršanjem bolesti te je od navršene 28. godine do danas u potpunosti ovisan o brizi majke.

Uz pomoć Vaše pomoći i donacija Mario je prošao rehabilitaciju u bolnicu u Hidelbergu, program koji je trajao 40 dana.

Mario se vratio vidno oporavljenog govora i disanja te puno pokretniji nego sto je bio.te sa sretnim vijestima, naime njegova bolest je u fazi mirovanja te nam je preporučena nova fizikalna terapija u trajanju od 90 dana u bolnici u Hidelbergu.

Nažalost troškovi rehabilitacije i putovanja su preveliki za naše mogućnosti , te smo odlučili potražiti alternativu u Hrvatskoj, sada kada raspolažemo sa više informacija.

Nakon dugotrajne potrage susreli smo se sa fizioterapeutom koji je voljan započeti dugotrajniju fizikalnu terapiju sa Mariom.

Primili smo ponudu za fizikalnu terapiju u trajanju od godine dana u vrijednosti od 100,000.00 kuna te popis medicinskih pomagala koja su potrebna kako bi se omogućilo bolje i efikasnije vježbanje. Pronašli smo rabljena pomagala u vrijednosti od 10,000.00 kuna.

Mariu je također na rehabilitaciji puno pomogao lijek Sativex koji nam nije dostupan a i za naše mogućnosti je preskup.  Liječnička preporuka je  Tilray oral Solution, ili ulja na bazi cbd-a koji bi Mario pomogao sa posljedicama multiple skleroze i grčevima za vrijeme intenzivne fizikalne terapije.

Mariu je lijek preporučen za potrebe intenzivne fizikalne terapije, a protuvrijednost za godinu dana korištenja je 22.000.00 kuna.

Za naše prilike sve gore navedeno mi si naime ne možemo priuštiti sami, te Vam se stoga obraćamo za pomoć.

Mario je u Hrvatskom zdravstvenom sustavu i ima pravo na sat vremena fizikalnih terapija dnevno 5 dana u tjednu, a što je još dodatno smanjeno uslijed covid mjera, a što u njegovoj situaciji  nije dovoljno ni za održavanje postojećeg stanja.

Svakako ohrabreni dobrim vijestima nastavljamo našu borbu te Vas molimo  i ovoga puta da nam izađete u susret te svojim doprinosom pomognete!

Nismo odustali i to se pokazalo ispravno Mario unatoč teškoj situaciji u kojoj se našao ima volje I snage boriti se a na nama je samo da mu u tome i pomognemo ako i koliko možemo!

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u društvu T.E.A.M.

Broj računa: HR1624020061500116380

Za uplate iz inozemstva: SWIFT: ESBCHR22 

ERSTE AND STEIERMAERKISCHE BANK D.D.

Marina Puškarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja