medjimurjepress@gmail.com

Interkast i Reformisti podijelili 1.000 zaštitnih maski za lice

POMOGLI GRAĐANIMA I NAJAVILI NOVU AKCIJU

Poduzeće Interkast iz Pribislavca u suradnji s Narodnom strankom Reformisti Međimurske županije u srijedu je najugroženijim članovima naše zajednice podijelilo 1.000 višekratnih zaštitnih maski za lice. Maske su, prije svega, bile namijenjene kroničnim bolesnicima, starijim osobama, majkama, djeci i trudnicama. Direktor Interkasta i predsjednik međimurskih Reformista Ivica Baksa ističe da je odaziv građana bio iznad očekivanja.

-Maske su planule praktički za jedno popodne, jer smo informaciju o podjeli objavili oko podneva, a do kraja radnog dana više ih nije bilo. Znali smo da vlada veliki interes i da su maske sada tražena roba, ali i nas je iznenadilo što su nestale praktički za pet sati. Svima koji su dolazili, a bilo je puno unuka koje su poslali njihove bake i djedovi, nastojali smo osigurati barem jedan komad, ali u nekim slučajevima davali smo ih i više. Najvažnije od svega je da smo postigli ono što nam je bio cilja, a to je da barem ovako pomognemo ljudima u ovoj krizi i u svemu tome damo naš mali doprinos, rekao je Baksa.

Uspjeh akcije ponukao ga je da pokuša ponovno organizirati nešto slično.

-Trebala su nam dva-tri tjedna da u krugu od stotinjak kilometara od raznih dobavljača osiguramo ovu količinu. S obzirom na iskazani interes nastojat ćemo osigurati barem još 1.000 komada maska i ponovno ih podijeliti našim sugrađanima, najavio je Baksa koji je rekao da, gledano iz poduzetničkog kuta, aktualne mjere Vlade ostavljaju još dosta otvorenih pitanja i da očekuje puno konkretnije poteze.

NS Reformisti MŽ
Miljenko Ovčar
glasnogovornik
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*