Međimurje Press
Humanitarno

MDS: Pomoć za Sigurnu kuću

Međimurski demokratski savez nastavio je sa organizacijom humanitarnih akcija.
Ove subote organiziran je  dobrotvorni turnir u beli  za potporu Sigurnoj kući Međimurske županije.Turnir  se održao u subotu, 02.12. 2017. g., u Gostioni “Kiš” u Čakovcu.

Turniru se odazvalo 10 parova, a prikupljeno je 1.250 kuna koje će biti uplaćene na račun Sigurne kuće. U finalu između parova Drago Vabec – Ivan Šarić i Franjo Mučić – Željko Pavlic, bolji je bio par Mučić – Pavlic.

MDS zahvaljuje svima koji su se odazvali našoj akciji.

Sredstva od kotizacija i donacija uplatit će se na račun Sigurne kuće u želji da se olakša njezino djelovanje u cilju zaštite žrtava nasilja u obitelji. Na žalost, u Hrvatskoj smo svjedoci brojnih žrtava nasilja u obitelji.

Prema službenim podacima policije, od 2003. godine kada je donesen Zakon o zaštiti nasilja u obitelji, svake godine prijavljeno je između 11 500 i 17 500 počinitelja, a broj žrtava takvih djela kreće se između 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u skoro 70 % slučajeva. Po broju žena koje su ubijene svake godine po podacima policije, taj broj se kreće od 22 do 45 žena godišnje. Ovi zastrašujući podaci govore nam o tome da se država mora prevenirati takve događaje i snažnije zaštititi potencijalne žrtve nasilja. Žrtava nasilja u obitelji
ima i u Međimurskoj županiji, a Sigurna kuća trudi se pružiti im, barem privremenu, zaštitu.

Nadamo se da će i naša pomoć tome pridonijeti, a pozivam i sve koji su u mogućnosti da tome pridonesu.

(Ž.Pavlic)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja