Međimurje Press
Humanitarno

Mobilni tim za podršku obiteljima u Međimurju

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec od 01.rujna 2020. godine u suradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska i Centrom za socijalnu skrb Čakovec nastavlja s provedbom projekta Mobilni tim za podršku obiteljima u Međimurskoj županiji sufinanciranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt je usmjeren na pružanje podrške pripadnicima romske zajednice mobilnog tima kroz individualni i grupni rad u njihovim domovima. Intervencije koje provodi mobilni tim su savjetovanje, pružanje psihosocijalne podrške i edukacija na teme kao što su odgovorno roditeljstvo, vođenje kućanstva, raspolaganje sredstvima socijalnih naknada, učenje odgovornog odnosa prema okolici i razvijanje tolerantnog odnosa prema društvu, prevencija alkoholizma i drugih oblika ovisnosti, odgovorno seksualno ponašanje i prevencija maloljetničkih trudnoća, prepoznavanje trgovanja ljudima i seksualnog iskorištavanja te drugih oblika nasilja s naglaskom na žene i djecu.

U projektu je nastavilo sudjelovati nekoliko obitelji iz prošlogodišnjeg projekta, a u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec uključit će se nove obitelji s ciljem pružanja usluge najmanje 170 korisnika. Projekt se provodi do kolovoza 2021. godine.

GDCKČ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja