medjimurjepress@gmail.com

Osigurano 100 tableta i 500 SIM kartica za djecu iz ranjivih skupina

Pandemija korona virusa školske je aktivnosti preselila u online okruženje, a novonastala situacija poseban je izazov za obitelji s djecom koja nemaju informatičku opremu i pristup internetu za pohađanje škole na daljinu. U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i partnerima UNICEF je osigurao nabavu tableta i SIM kartica za ranjive skupine djece kako bi podržao njihovo školovanje u okolnostima pandemije koronavirusa. Zahvaljujući podršci Arena Centra osigurano je 100 tableta u vrijednosti od 120.000 kuna za djecu romske nacionalne manjine koja nemaju opremu za sudjelovanje u nastavi na daljinu u Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Brodsko-posavskoj i Međimurskoj županiji. Uz podršku Tele2 osigurano je 500 SIM kartica s 22 GB internetskog prometa mjesečno za djecu koja nemaju pristup internetu iz 52 škole diljem Hrvatske za cijelo vrijeme trajanja nastave na daljinu..

U okolnostima izolacije zbog pandemije koronavirusa djeca iz ranjivih skupina izložena su povećanom riziku da ne usvoje školsko gradivo i da ga nikad više ne nadoknade, što može imati dugoročne posljedice na njihovo obrazovanje. Iznimno je važno da kao društvo, i u kriznim vremenima, posebnu pažnju pridajemo osiguravanju jednakih prilika za svako dijete. Zahvaljujem našim partnerima, Arena Centru i Tele2, koji su pomogli osigurati tablet računala i SIM kartice za djecu koja inače ne bi imala mogućnost sudjelovanja u nastavi na daljinu. Izazovna vremena traže zajedništvo, te je ova donacija pokazatelj kako zajedno možemo napraviti promjene nabolje u životu djece kojima je potrebna dodatna podrška“, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Uz nabavu opreme za praćenje nastave, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, UNICEF provodi i druge aktivnosti podrške obrazovanju u Hrvatskoj u okolnostima pandemije koronavirusa, među kojima su:

Ulaganja UNICEF-a i partnera za podršku obrazovanju predstavljaju dugoročan doprinos kvaliteti školovanja djece u Hrvatskoj.

UNICEF u sklopu nacionalne kampanje „Zajedno protiv koronavirusa“ s donatorima osigurava pomoć za najranjiviju djecu i obitelji u Hrvatskoj, a donacijom UNICEF-u možete podržati:

  • unaprjeđenje školovanja na daljinu
  • pružanje psihosocijalne pomoći za najranjiviju djecu i njihove obitelji
  • nabavu respiratora, koncentratora kisika i druge prioritetne medicinske opreme
  • nabavu zaštitne opreme za zdravstvene radnike i druge stručnjake koji pomažu djeci i obiteljima
  • nabavu sredstava za dezinfekciju i higijenskih potrepština
  • zaštitu djece od nasilja na internetu te negativnih utjecaja dezinformacija i lažnih vijesti

Donirati možete:

  • uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524
    poziv na broj 2063-989

Irena Deiuri Rešetar

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*