medjimurjepress@gmail.com

Pomoć nepokretnom Mariju da ode na liječenje u Frankfurt!

PRIČA KOJA SLAMA SRCE

Zagrepčanin Mario Puškarić (33) bori se s teškom bolešću zbog koje je ostao potpuno nepokretan. Njegova obitelj došla je do bolnice u Frankfurtu koja provodi program liječenja koji bi Mariju drastično poboljšao zdravstveno stanje, ali problem je u tome da je taj postupak vrlo skup.

Stoga obitelj moli za pomoć kako bi Marija mogli poslati na prijeko potrebno liječenje. Za program u Frankfurtu potrebno im je 80.688 eura i svaka uplata bila bi od velike pomoći.

Apel njegove sestre prenosimo u cijelosti:

Javljam Vam se s molbom za pomoć u akciji koju smo pokrenuli za moga brata koji boluje od multiple skleroze. Molim Vas da nas podržite i da priču i broj govornog automata 060 9002 te broj računa za donacije objavite prema vlastitim mogućnostima. Unaprijed se od srca zahvaljujemo ako nam pomognete I omogućite upoznati širi broj ljudi s našim nastojanjima da pomognemo poboljšati nesretnu zdravstvenu situaciji moga brata.
Mario je odrastao kao zdrav i vedar dječak. Prvi susret s dijagnozom multiple skleroze dogodio se u njegovoj 17. godini, a što je službeno potvrđeno tek tri godine kasnije. Liječenje je započeo u Vinogradskoj bolnici, zatim nastavio u bolnici na Rebru, gdje je pristupio testnom programu transplantacije matičnih stanica. Nakon liječenja ciklofosfamidom stanje mu se drastično pogoršalo te je sa samo 24 godine bio osuđen na krevet. U naredne tri godine nije primo nikakvo liječenje. Sve navedeno rezultiralo je daljnjim pogoršanjem bolesti te je od navršene 28. godine do danas u potpunosti ovisan o brizi majke. Radi Mariovog lošeg općeg stanja, te njegovog slabog imuniteta naši liječnici se ne ustručavaju dati mu lijek Ili terapiju te se njegovo stanje dodatno pogoršava.
Tko poznaje Maria zna da je on nevjerojatan. I godinama nakon dijagnoze te potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći on se i dalje smije te širi radost i ohrabruje nas.
Iscrpivši sve nama dostupne mogućnosti našeg zdravstvenog sustava, došli smo do bolnice u Frankfurtu koja nudi Mariov povratak u zdraviji i aktivniji život, program transplantacije matičnih stanica, te program rehabilitacije koji traje 40 dana a sveukupni trošak je 80.688 eura.
Ipak, ono što ga najviše muči kao ponosnog mladića je to sto ga drugi moraju hraniti, presvlačiti, prati…
Gledati osobu koju volite, koja svakim danom sve više propada, kao da svakim danom tone sve dublje i dublje, svjestan ali nemoćan jednostavno je preteško. Stoga smo pokrenuli ovu humanitarnu akciju prikupljanja donacija za njegovo liječenje jer je ovo naša zadnja prilika da reagiramo prije negoli bude prekasno.
Marina Puškarić

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u društvu T.E.A.M.                                                             

Broj računa: HR8723400091111084387        

Za uplate iz inozemstva: SWIFT: PBZGHR2X. Privredna banka Zagreb (PBZ).         

Obavezno s naznakom u opisu plaćanja: prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Mario Puškarić

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*