medjimurjepress@gmail.com

#recimikakosi – Roditelji za djecu

Kupite maske i donirajte za nezbrinutu djecu

Od ovog tjedna, kupnjom dječjih zaštitnih maski za lice možete donirati u humanitarne svrhe. Kampanja humanitarnog karaktera #recimikakosi – Roditelji za djecu ima u cilju podizanje svijesti javnosti o važnosti zaštite mentalnog zdravlja, a slijedom toga ističe i potrebu edukacije o mentalnom zdravlju. Prvi i osnovni korak prema osvještavanju postojanja mentalnog zdravlja i upoznavanja s pojmom mentalne higijene, jest osvještavanje vlastitih emocija i nužnosti za razgovorom o njima. Često se događa da odrasli zbog užurbanog života i drugih obaveza zanemaruju razgovor o emocijama sa svojom djecom, što u djeci ostavlja osjećaje tuge, frustracije i bezvrijednosti. Epidemiološka situacija u kojoj smo se našli itekako utječe na mentalno zdravlje, stoga je to još jedan veliki razlog zašto je upravo sada ključno vrijeme za razgovore o emocijama.

Sa željom da se ta problematika psihološke nestabilnosti djeteta približi općoj populaciji na aktualan i zanimljiv način, nastala je ideja da se na zaštitnim maskicama za lice, kroz šest zanimljivih animiranih likova prikaže šest osnovnih emocija. Kroz scene iz njihovih života može se lakše pokrenuti razgovor s djecom i naučiti ih kako se nositi s pojedinom emocijom.

Kampanja je pokrenuta od strane MBM PSY, privatne psihološke prakse koju vodi Monika Melnjak, mag.psy.

50% prihoda od prodaje maskica za lice donirat će se Udruzi za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji “Nova budućnost”.

Ovim putem želimo pozvati sve čitatelje da postanu dio ove humanitarne priče kupnjom maskica za najmlađe.

Možete nas posjetiti na www.recimikakosi.com, a aktivni smo također i na Facebook i Instagram stranici.

O KAMPANJI

“Kampanja je zamišljena tako da će se putem njezine službene web stranice prodavati zaštitne maskice za lice namijenjene djeci, na kojima su oslikane scene povezane sa šest osnovnih emocija – strah, tuga, sreća, iznenađenje, ljutnja i gađenje. Pedeset (50) posto prihoda od ukupne prodaje maskica tijekom kampanje biti će uplaćeno za Udruzi za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi “Nova budućnost”. Ostala prikupljena sredstva pokrivaju troškove izrade zaštitnih maskica za lice posebno osmišljenih i dizajniranih za djecu te osnovni trošak ljudskih resursa.

Projekt vodim putem svoje privatne psihološke prakse MBM PSY j.d.o.o. te za sad izdvajam osobne financije kako bi se projekt realizirao. To radim zato što duboko i istinski vjerujem u važnost adekvatnog odgoja koji se može ostvariti samo pravilnom edukacijom, a kao psihologinja imam prilike iz prve ruke vidjeti koji postupci na koje načine utječu na djetetov psihološki razvoj i stabilnost.

Slijedom toga, svaka podrška će mi dobro doći. U projekt se možete uključiti na više načina:

1) Javnom objavom podrške kampanji i pozivanjem građana na sudjelovanje u istoj

2) Izravnom uplatom donacije za realizaciju kampanje

na IBAN HR60 2340 0091 1110 9855 0

otvoren u PBZ banci, čime ćete potencijalno omogućiti izradu još većega broja zaštitnih maskica i samim time veći prihod od prodaje koji će biti usmjeren krajnjim korisnicima ove kampanje – nezbrinutoj djeci.

3) Kupnjom većeg broja maskica koje možete iskoristiti kao poklon za vaše klijente ili zaposlenike

4) Kupnjom maskica za osnovne škole Varaždinske županije

Cijena maskice je 35 kn/kom (oslobođeno PDV-a temeljem članka 90. Zakona o PDV-u) u slučaju manjih količina, dok se cijena značajno umanji ukoliko se dogovorimo za veće količine.

U nadi da ćete prepoznati ovu kampanju i uključiti se na jedan ili više od navedenih načina, u privitku Vam šaljem opis same kampanje, a više možete pročitati i na službenoj web stranici www.recimikakosi.com.

Ako kampanja prikupi dovoljno financijskih sredstava, projekt #recimikakosi ‒ Roditelji za djecu ići će u drugu fazu u kojoj će se angažirati psiholozi za osmišljavanje online radionica za djecu i roditelje na temu emocionalnog razvoja.

Zahvaljujem Vam unaprijed na izdvojenom vremenu i nadam se uspješnoj i plodonosnoj suradnji!”

Monika Bombelles Melnjak, mag. psych.

Voditeljica kampanje #recimikakosi ‒ Roditelji za djecu

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*