Svečanost uručivanja nagrada najboljim maturantima čakovečkih srednjih škola

U Muzejskom informativnom centru Rotary klub darivao je najbolje učenike 6 srednjih škola u Čakovcu

Tradicionalna je to akcija čakovečkih rotarijanaca, kojom se potiče nadarene učenike da nakon završene srednje škole nastave obrazovanje na visokim školama i fakultetima. Petnaesta je ovo godina odabira i nagrađivanja najmaturanata. Dosad je ova priznanja čakovečkog Rotary kluba primilo 80 mladih Međimuraca, od kojih su brojni već stekli fakultetske diplome, dok su neki još na studiju. Svi su uzorni studenti, među kojima ima i dobitnika dekanskih i rektorskih nagrada.

Rotary klub Čakovec proglašava najmaturante temeljem nominacija iz svih srednjih škola uz suradnju s njihovim ravnateljima i pedagozima. Najboljima će biti uručene novčane nagrade, te plakete i diplome Rotary kluba. Svečanosti će biti nazočni njihovi roditelji, razrednici i ravnatelji škola.

  • Čakovečki rotarijanci su svoje humanitarno djelovanje od samog početka usmjerili ka djeci i mladeži kojima je to najpotrebnije. Jedna od natrajnijih i najzapaženijih akcija Rotary kluba Čakovec upravo je nagrađivanje najboljih najboljih učenika srednjih škola. S tom aktivnošću započeli smo 2004. godine i održavamo je u kontinuitetu sve do danas te je ovo već petnaesta u nizu. Broj dobitnika rotarijanskih nagrada za izvrsnost dosegao je brojku od njih 80. U početku su bile obuhvaćene sve srednjoškolske ustanove u Međimurskoj županiji, a od 2010. godine samo škole s područja Grada Čakovca, jer je tada osnovan Rotary klub u Prelogu, koji je preuzeo nagrađivanje najboljih učenika tamošnje Srednje škole. Ovo se može smatrati svojevrsnim rotarijanskim Osakrom za srednjoškolce, jer od desetina njih iz svake škole našu nagradu dobiva samo jedan – istaknuo je u svom uvodnom govoru predsjednik Rotary klub Čakovec Davor Radek.

BRANIMIR VIŠNJIĆ (Gospodarska škola), LIDIJA VINKOVIĆ (Ekonomska), MARKO BLAŽON (Graditeljska), ANTONIJA MRLA (Gimnazija) i JOSIP NINO PLEH (Tehnička) i ANA BOŽEK (Srednja škola Čakovec), tako su danas njih šestoro nagrađeni sa plaketom, diplomom, Monografijom povodom 20 godina Rotary kluba Čakovec i  3.000 kuna.

U popratnom programu nastupila je ženska vokalna skupina Srednje škole Čakovec i SCIFIDELITY ORCHESTRA.

(R.Dobošić)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*