medjimurjepress@gmail.com

Televizori za SOS Dječje selo Lekenik

Kulturno umjetničko društvo „Mihovljan“ prošle je godine po prvi puta organiziralo „Advent u Mihovljanu“, a u čijoj su uspješnoj realizaciji pomogle članice i članovi Udruge mladih te Udruge umirovljenika iz Mihovljana. 16.prosinca 2018. u parku „preko Labazana“ održali su priredbu i druženje gostiju i mještana Mihovljana, a kojom prilikom se za „SOS Dječje selo Lekenik“ sakupio dobrovoljni prilog u iznosu od 5.000 kuna na čemu se organizatori svima srdačno zahvaljuju.

Prema riječima koordinatorice za odnose s javnošću gospođe Neže Šiptar  „SOS Dječje selo Hrvatska se brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pruža im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinstvo. Trenutno skrbe o 240 djece i mladih smještenih u SOS Dječjem selu Ladimirevci i Lekenik, te u SOS Zajednicama mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu. SOS Dječje selo Lekenik od 1992. godine skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Povjerena im djeca svoj novi dom su pronašla u 15 SOS kuća u Lekeniku, gdje odrastaju uz ljubav i brigu SOS mama, te pažnju SOS braće i sestara. Obiteljski tip skrbi ono je što ovu Udrugu čini posebnom, a djeci pruža siguran dom i bezbrižno odrastanje“.

Kako bi ovoj djeci uljepšali djetinstvo, članice i članovi KUD „Mihovljan“ i „Udruge mladih Mihovljan“, a u dogovoru sa koordinatoricama iz SOS Dječjeg sela Lekenik odlučili su kupiti i pokloniti im dva televizora ukupne vrijednosti 5.000 kuna.

Prilikom predaje poklona u SOS Dječjem selu Lekenik posjetili su i SOS kuću „Iris“ gdje su se družili sa petero prekrasne djece i njihovom SOS mamom. Teško je opisati dojmove i osjećaje, ali u svi oni ipak stanu u jednu rečenicu: „Puna su nam srca veselja i radosti što ćemo barem malo uspjeti ovoj predivnoj dječici uljepšati djetinstvo“.

Predrag Kočila

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*