I nakon 27 godina zajedno za Drageca!

I ove godine, nakon 27 godina, svečano i dostojanstveno odali smo počast našem poginulom heroju Dragutinu Lehkecu kod spomenika u centru Pribislavca.

U organizaciji Ogranka UDVDR RH Pribislavec a pod pokroviteljstvom Općine Pribislavec,vodstvom župnika Tomislava Kosa, obilježavanju obljetnice pogibije sudjelovali su Dragecova obitelj, braća, rodbina, Dragecovi kolege iz policije, predsjednik, dopredsjednik i tajnik UDVDR RH PMŽ, predstavnici mnogih Ogranaka iz naše županije, predstavnici udruga građana iz Pribislavca te mnogobrojni mještani. Nakon Svete mise formirali su kolonu od crkve do spomenika, položili vijenac, zapalili svIjeće i pomolili se u čast našega heroja kako bi pokazali da naš Dragec i svi oni koji su svoje živote ugradili u temelje naše Hrvatske nikad neće biti zaboravljeni, kao ni istina o stvaranju naše države. To je nakon svega, najmanje što možemo učiniti za sve naše poginule branitelje – da se ne zaboravi.

Hvala svima koji su nam pomogli u obnavljanju sjećanja na našeg heroja i njegova djela te pružili utjehu njegovim najmilijima.

(Zdravko Belec)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*