Izvješće s današnjeg otvaranja Hrvatskih dana sigurnosti 2018

12. Konferencije Hrvatske udruge menadžera sigurnosti

Na Konferenciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, 12. Hrvatski dani sigurnosti, noseća je tema Partnerstvo za sigurnost, a odvija se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te uz pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Konferenciju je svečano otvorio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je naglasio kako se razvojem nanotehnologija proširio spektar rizika te da globalizacija i digitalizacija utječu na rast kriminaliteta i pojavu novih oblika kriminala. Najavio je kako u sklopu reorganizacije MUP-a za mjesec dana počinje raditi Ravnateljstvo civilne zaštite u okviru MUP-a, čija će zadaća biti sprečavanje prirodnih i tehnološko-tehničkih rizika.

Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, u svom je pozdravnom govoru istaknuo važnost partnerstva policije i sektora korporativne sigurnosti koje se, među ostalim, provodi i kroz edukaciju menadžmenta urbane sigurnosti i K9 timova. Kako je MUP kroz proteklih godinu podupirao aktivnosti HUMS-a u prevenciji u sigurnosti, Alen Ostojić je ministru Božinoviću uručio zahvalnicu HUMS-a.

Sudionicima Konferencije – vodećim profesionalcima sigurnosti i zaštite, obratio se i Michael Lange, direktor Zaklade Konrad Adenauer u RH.

Središnje događanje prvog dana Konferencije bila je dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti, sedme godine zaredom otkako ovim prestižnim priznanjem za izrazite doprinose ostvarivanju i razvoju sigurnosti HUMS nagrađuje pojedince i organizacije. Nagrade su dodijeljene u 11 kategorija, a u prilogu je popis nagrađenih uz obrazloženja žirija.

Nakon svečanosti dodjele nagrada izlaganje je imao brigadir Anto Zelić iz Ministarstva obrane je koji je u kontekstu strategije nacionalne sigurnosti govorio dao naglaske o potrebi jačanja obrambene sposobnosti na kopnu, moru i zraku te kibernetičkom prostoru.

Ovogodišnja Konferencija ima i međunarodni karakter, sudjeluju osnivači i predsjednici nacionalnih asocijacija menadžera korporativne sigurnosti Slovenije, Srbije i Makedonije i Hrvatske, a okupljeni su na panelu pod nazivom „Stanje i perspektive korporativne sigurnosti u JI Europi – što nam donosi Southeast Europe Corporate Security Association?“

(Renata Ivanković)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*