Međimurje Press
Udruge

Likovna kolonija u čast Đuri Mlinarcu

U subotu, 17. listopada 2020. godine, Likovna udruga donjeg Međimurja Prelog organizirala je likovnu koloniju u čast dugogodišnjem članu Đuri Mlinarcu na Marini u Prelogu.

Suorganizatori kolonije bili su Udruga umirovljenika Prelog i Muzej Croata insulanus Grada Preloga. Đuro Mlinarec  (Prelog, 1944. – Zagreb, 2005.) istaknuo se kao likovni pedagog u Osnovnoj  školi u Podturnu, a kasnije je radio u  slikarskoj radionici u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Prva samostalna izložba Đure Mlinarca održana je u Prelogu 1968. godine, izlagao je na tridesetak samostalnih i preko 40 skupnih izložbi. Podržavao je članove LUDM-e za svog života u Prelogu, jednako kao i u Zagrebu te ih poučavao slikarstvu i slikarskim tehnikama. Članovi LUDM-e u subotu su se prisjetili susreta s Đurom Mlinarcem, kvalitete njegovih djela i doprinosa likovnoj umjetnosti Preloga.

Na koloniji je sudjelovalo petnaestak članova Udruge, a posjetila ih je obitelj Đure Mlinarca. Slike i skulpture nastale na koloniji donirane su Udruzi umirovljenika Grada Preloga. Pojedina djela nastala na likovnoj koloniji možete pogledati na linku: https://muzej-croata-insulanus.hr/2020/10/19/odrzana-likovna-kolonija-u-cast-duri-mlinarcu/ .

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja