Mala udruga velikih djela

Jučer je u Zlatnom bregu u Zasadbregu udruga HVIDR-a Jug Čakovec održala svoju treću izvještajnu skupštinu

Samoj skupštini uz članove udruge odazvali su se gosti: ROBERT PUJA predsjednik udruge veterana PUMA iz Varaždina, ŽELJKO SRŠAN predsjednik udruge Vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja, SLOBODAN NOVAK predsjednik ZBGŠ MŽ, MLADEN MAGDALENIĆ predsjednik 54 SPB Čakovec klub Goričan, ERVIN VIČEVIĆ načelnik općine SELNICA i IVAN KOLAREK.

Udruga je tijekom 2017. godine imala nekoliko vrijednih akcija od kojih izdvajamo:

1.Organizacija prikazivanja filma OVČARA NEISPRIČANA PRIČA u siječnju mjesecu;
2.Organizacija prikupljanja pomoći za Vukovar pod nazivom VUKOVAR ŽIVI 365 DANA, gdje je prikupljeno više od 5 tona prehrambenih proizvoda. Akciji se pridružila i HVIDR-a Prelog;
3.Organizacija prikazivanja filma HUDA JAMA zajedno sa RADIO 105 u Centru za kulturu Čakovec;
4.Odlazak u Borovo Selo 2.svibnja povodom Dana sjećanja na 12 poginulih redarstvenika;
5.Organizacija odlaska hodočasnika iz naše županije u BLEIBURG na komemoraciju gdje je Pavo Jazvić predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec bio izaslanik u ime Međimurske županije;
6.Sudjelovanje u humanitarnoj akciji zajedno sa općinom Selnica, kupnja KLIMA uređaja za dječiji vratić u Vukovaru;
7.Organizacija odlaska u KNIN 5. kolovozapovodom godišnjice VRO OLUJA;
8.Organizacija putovanja u VUKOVAR povodom dana pada VUKOVARA i KOLONE SJEĆANJA;
9.Organizacija izložbe ratnih fotografija RODA iz Varaždina u II. OŠ Čakovec;
10.Sudjelovanje u humanitarnoj akciji koju je organizirala udruga MURID-akcija u nabavke proteza za kćer Hrvatskog ratnog vojnog invalida.

To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge tijekom 2017.godine uz redovito sudjelovanje u većini događanja koja se tijekom godine odvijaju u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

Početkom veljače 2018. godine preminuo im je član udruge Dražen Pavlović, a nekolicina članova trenutno se nalaze na liječenju te im je izražena želja za brzim oporavkom.

Ovom prilikom žele se zahvaliti donatorima koji podupiru rad udruge, a posebno Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu, Općini Selnica i mnogim drugim donatorima koji ih tijekom godine financijski potpomažu. Zahvala je adresirana i vodstvu udruge veterana PUMA,  JASNI MARĐETKO vlasnici firme SUMER i njenim djelatnicima, IVANU TARANDEKU vlasniku restorana ZLATNI BREG ZASADBREG koji ih svaki puta lijepo ugosti.

(Pavo Jazvić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*