Međimurje Press
Udruge

Međimurski branitelji i članovi njihovih obitelji sudjelovali na 29. Hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja!

U nedjelju, 3. listopada 2021. godine održano je 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici.  Hodočašće za razliku od  prijašnjih godina se održalo sa  znatno manjim brojem sudionika-hodočasnika,   uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Na hodočašću je sudjelovala i malobrojna skupina branitelja i članova njihovih obitelji iz Međimurja u organizaciji  Koordinacije Udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Misno slavlje koje je održano u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je vojni biskup monsinjor Jure Bogdan, koji je u svojoj propovijedi istaknuo: kako je aktualno vrijeme prožeto bolešću i neimaštinom te je ono zamračilo horizonte života, ali Bog je uz nas, no pitanje je jesmo li mi uz njega.

 „Ovaj svijet i ono što nam se događa počesto su nalik pustinji koja je prepuna praznina, strahova i bespomoćnosti. Baš su takve pustinje šansa da u svom životu ponovo otkrijemo vrijednosti koje su bitne za naš život, da otkrijemo nadu, u konačnici da iznova u svom životu otkrijemo Boga koji nas beskrajno ljubi i brine za nas da se vratimo na put vjere“.

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja gosp. Tomo Medved prisjetio se u kratkoj izjavi „kako su hrvatski branitelji s krunicom oko vrata u Domovinskom ratu crpili snagu iz vjere , te podsjetio kako i danas svi, poglavito obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, utjehu nalaze u vjeri i kako molimo Boga da se pronađu svi naši nestali.“

Foto:S.Horvat

Tajnik  Koordinacije
Dražen Tkalec,struč.spec.ing.admin.chris.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja