“Međimurski potrošač” i u Murskom Središću

Udruga za zaštitu potrošača „Međimurski potrošač“ otvara podružnicu i u Murskom Središću

„Međimurski potrošač“ na lokalnom području provodi aktivnosti sukladno Zakonu o zaštiti potrošača u Republici Hrvatskoj te propisa i odluka donesenih na temelju toga Zakona, kao i ostalih propisa iz područja zaštite potrošača. Obavlja poslove s područja zaštite potrošača određenih Nacionalnim programom zaštite potrošača za razdoblje 2013.. do 2020. koji je dio strateških ciljeva EU kojim se želi osigurati da svi građani EU uživaju visoke standarde zaštite potrošača. Svojim djelovanjem pridonosi stanovništvu Međimurske županije u zadovoljavanju potreba u segmentu zaštite potrošača.

Od osnutka 2004. godine Udruga okuplja potrošače te pruža informacije o pojavama na tržištu i educira ih o njihovim pravima i obvezama, pruža pomoć oštećenim potrošačima u nastupu prema trgovcu, pruža preventivnu zaštitu putem pružanja obavijesti i savjeta potrošača u svrhu edukacije potrošača.

Potrošač je slabija strana na tržištu jer trgovac i pružatelj usluga s više znanja i informacija o proizvodima i uslugama koje prodaju ili nude je u prednosti u odnosu na potrošača.

Stoga je edukacija ključni faktor u procesu jačanja uloge potrošača na tržištu jer samo informiran i educiran potrošač može iskoristiti sve prednosti zajedničkog tržišta.

Bit djelovanja „Međimurskog potrošača“ je podizanje svijesti, informiranje i edukacija o svim relevantnim područjima politike zaštite potrošača, odnosno organizirana i kontinuirana edukacija građana i uspostavljanje neovisnog i besplatnog savjetovanja, pojednostavljivanje rješavanja potrošačkih pritužbi i učinkovitiji nadzor nad tržištem.

Udruga za zaštitu potrošača „Međimurski potrošač“ ima urede u Čakovcu i Prelogu. I Grad Mursko Središće podržao je inicijativu Udruge u nastojanju da bude što dostupnija potrošačima u ostvarivanju njihovih prava i obveza i osigurao prostor za otvaranje podružnice u prostoriji Turističkog informativnog centra (bivša autobusna). Potrošači će besplatne savjete moći potražiti dva puta tjedno, u UTORAK 17.00-19.00 sati i u ČETVRTAK 09.00-11.00 sati.

Volonteri udruge pozivaju sve građane Murskog Središća da zajedno obilježimo Svjetski dan potrošača i početak rada podružnice u četvrtak, 15. ožujka 2018. od 09.00 – 12.00 sati na prostoru tržnice.

Predsjednik Udruge „Međimurski potrošač“

Zlatko Polišanski

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*